''1 milyon dolara tüm şifrelerimi verdim''

''1 milyon dolara tüm şifrelerimi verdim''
Güncelleme:

ABD'de 50'den fazla kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Harvey Weinstein'a yönelik bir suçlama da İtalyan model Ambra Battilana'dan geldi.

ABD'de 50'den fazla kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'a yönelik bir suçlama da İtalyan model Ambra Battilana'dan geldi.

New Yorker'a konuşan Ambra Battilana, Harvey Weinstein'ın Nisan 2015'te göğüslerine dokunduğu, elini eteğinin altına götürdüğünü, bunun üzerine polise şikayette bulunduğunu söyledi.

"HADİ ODAMA GEL"

Battilana, polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein'ın kendiisnden özür dileyip "Hadi, odama gel" dediğini öne sürdü. Polisle birlikte otele gittiklerini, dedektiflerin Weinstein'a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya giremediğini, polislerin Weinstein'ı gözaltına aldığını anladığını anlattı.

İtalyan model, avukatların kendisine sunduğu anlaşmayı kabul etmesiyle ünlü film yapımcısının kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu belirtti.

1 MİLYON dolarLIK ANLAŞMA!

1 milyon dolar karşılığında 'kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması' yaptığını, bu kapsamda Weinstein'a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını, ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, "Weinstein'ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi" ifadelerini kullandı.

"SÖZLEŞMEYİ TAM ANLAMADIM"

İtalyan model, anlaşmayı imzalamasını "O zaman 22 yaşındayım. İngilizceyi iyi bilmiyordum. Sözleşmeyi tam anlamadım. Avukatım ailem için en iyisinin bu olduğunu ileri sürerek kabul etmemi tavsiye etti. Weinstein'ın medyayı üzerime saldırtmasından da korktum. Annem ve kardeşime destek olmam gerektiğini, hayatımın mahvolacağını düşünüp sözleşmeyi imzaladım. Ancak doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum" sözleriyle gerekçelendirdi. 

New Yorker'ın haberinde; 65 yaşındaki Harvey Weinstein'ın, 20 yıl boyunca kendisini suçlayanlarla 6-7 sıfırlı böyle pek çok anlaşma yaptığı iddia edildi.