''12 yaşında tecavüze uğradım okulu bıraktım''

''12 yaşında tecavüze uğradım okulu bıraktım''
Güncelleme:

Merhum Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur'un çalkantılı hayatı kitap oldu...

Bir dönem sinemanın, sahnelerin yıldızı olan Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur’un hayatı kitap oldu.

Asıl adı Olga olan, bebekken ölüme terk edilen, 12 yaşında tecavüze, 14 yaşında enişte tacizine uğrayan ve kitabın adında yazdığı gibi ‘ömrünce ağlayan’ ancak her zaman dimdik duran bir kadının hikâyesi bu.

Muhterem Nur kitapta yer alan kendisiyle ilgili gerçekleri Hürriyet gazetesi'nden İpek Özbey'e anlattı.

Annesinin evli bir erkekle olan ilişkisiyle dünyaya geldiğini söyleyen Muhterem Nur, annesinin büyük babası tarafından cezalandırılmak için mahzene kapatıldığını da açıkladı.

"O zamanlar keşke ölseydim" diyen Muhterem Nur annesinin doğumdan sonra kendisini bir cami avlusuna terk ettiğini de açıkladı.

Nur ayrıca 12 yaşında uğradığı tecavüzü de röportajda tüm detaylarıyla anlattı:

Bir pazar günü teyzemin Rami’de oturan arkadaşına gittik. Bir gecekondu mahallesiydi. Bir yanı inşaat bölgesiydi. Evin çocuklarıyla sokakta oynamaya çıktım. Başıma bir kaza geldi. Bütün aileler çocuklarına dikkat etmeli. Gün oluyor dalıyorlar, çocuklar dışarıda oynuyor, neredeler, başlarına ne geldi haberleri olmuyor.

Saklambaç oynuyorduk. İnşa edilmekte olan duvara yüzümü dönüp saymaya başladım: “1-2-3…” Bir sessizlik oldu. Yavaşça arkama döndüm. Karşımda dev gibi bir adam gördüm. Tam bağıracakken, yüzüme sert bir tokat indirdi. Elleriyle ağzımı kapattı. Ne kadar çırpınsam da fayda etmedi.

Henüz 12 yaşındaydım ve evet tecavüze uğradım. Balat hastanesinde gözümü açtım. Beni gecekonduları için toprak almaya gelen kadınlar bulmuş. Bir bakıyorlar, iki tane ayak, belden aşağı bir çocuk. Bayılmışım, herhalde kafamı taşa vurmuşum. Kendime geldiğimde çok utandım. Okula gidemedim.

Bir gazeteye manşet olmuştum. “Eyüp’te bir kız çocuğuna tecavüz edildi” diye haberler çıkmıştı. Seviyordum okumayı, öğretmenlerimi seviyordum ama utanıyordum, bir daha gidemedim.

Hürriyet