ABD'li oyuncuya "çıplak sahne" davası

ABD'li oyuncuya "çıplak sahne" davası

Yeni filminde soyunmayı reddeden ABD'li oyuncu tazminat ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ABD'li oyuncu Amber Heard, yeni filmindeki ilişki sahnelerinde soyunmayı reddettiği için yapım şirketine 10 milyon dolar tazminat ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Amber Heard hakkında suç-dram türü yeni filminde 'performans ve tanıtım yükümlülüklerini ihlal ettiği' iddiasıyla yasal işlem başlatıldı.

Toronto Film Festivali’nde bir yıl önce ilk gösterimi yapılan ‘London Fields’ filmde pek çok sahnenin gösterilmemesi tartışma yarattı. Christopher Hanley'in Nicola Six Limited şirketi, yönetmen Mathew Cullen’e dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtı ve yapımcıların filmin son bölümünü çıkararak filmi değiştirdiğini iddia etti. Hanley ayrıca, İngiliz yazar Martin Amis'in romanından uyarlanan filmin zamanında teslim edilmediği suçlamasında bulundu.

"ÇIPLAK SAHNELER KESİLDİ" İDDİASI

Geçtiğimiz pazartesi günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde, 30 yaşındaki oyuncu Amber Heard aleyhine, ünlü yıldızın gerek sette gerekse tanıtım turunda sözleşmenin gereklerini yerine getirmediği, yönetmen Cullen ile birlikte anlaşmayı ihlal etmek üzere komplo kurduğu iddiasıyla dava açıldı.

Dava dosyasında, filmin 2014'te Sundance Film Festivali’nde gösterilmesinin ardından eski eşi Johnny Depp'in de yer aldığı filmde Heard'ın, finaldeki çıplak sahnelerin kesilmesiyle ilgili Nicola Six Limited ile tartışmalara girdiği belirtildi. Dosyada, Amber Heard’ın Nicola Six ile çıplaklığın kullanılmasına izin verme anlaşması yapmadığı iddiası da yer aldı.

Mahkeme dosyasında, "Heard’ın sözleşmeden doğan yükümlülüklere uymayı reddetmesinin sonucu olarak -önceden onaylanmış ve senaryoda yer alan sahnelerde oynamayı reddetmesi de dahil olmak üzere- senaryodaki önemli sahneler kaldırılmak durumunda kalınmış ve/veya Heard'ın davranışına uyum sağlamak için sahneler yeniden yazılmıştı" ifadeleri kullanıldı.

Davada ana yapımcı Hanley ve diğer yapımcılar, zararın karşılanması için en az 10 milyon dolar talep etti.