Acun Ilıcalı'dan Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına dev bağış

Acun Ilıcalı'dan Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına dev bağış
Güncelleme:

Bugüne kadar düzenlediği yardım organizasyonlarıyla adından söz ettiren Acun llıcalı, corona virüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek verdi.

TV8'in sahibi, yapımcısı ve sunucusu olduğu 'Survivor' yarışmasının bu haftaki SMS gelirinin tamamını, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına bağışladı.

llıcalı, "Binlerce kilometre uzakta olabiliriz ama kalbimiz ve gönlümüz Türkiye'de. Bugünlerde bu dayanışmaya ihtiyacımız var. Zor zamanlarda birbirimize destek olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu ana kadar kampanya hesaplarında toplanan meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı. AK Parti Meclis Grubu hesabında toplanan yaklaşık 5 milyon liralık meblağ da buraya aktarılacak. Banka, katılım şirketi veya SMS mesajı vasıtasıyla kampanyaya destek veren her vatandaşımıza, her kurumumuza teşekkür ediyorum. İş dünyamızı, sanat ve spor camiamızı, hayırseverlerimizi, destek vermek isteyen tüm vatandaşlarımızı sürmekte olan bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Survivor çekimleri için Dominik'te bulunan Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde TV8'de yayınlanan 'Survivor 2020 Ekstra' programına telefonla bağlanmıştı. Başarılı televizyoncunun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türk olmaktan dolayı yine gurur duydum. Çok mutlu olduğum bir dönemi yaşıyorum, bunu herkesin bilmesini istiyorum. Çok önemli bir ayrıntı; insanlar gözünden kaçabiliyor ama ben bizzat takip edip gördüğüm için bunu sizlere anlatmam lazım.

Bu mutluluğu, bu gururu, bu farkı sizin de yaşamanızı istiyorum. Dünyanın birçok yerinde karantinalar oldu. Bu karantina sürecinde insanlar evlerine girdiler, evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bütün dünya için bizim yaşadığımız şartlar söz konusu. Arada şöyle bir fark var; dünyanın birçok yerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Belli bir saatten sonra sokağa çıkarmıyorlar insanları. Dükkanların ve işyerlerinin yağmalanmasından korkuyorlar, bu konuda bir güvence yok.

Amerika dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde sokağa çıkma yasağı ciddi anlamda uygulanıyor akşamları, bunun en önemli sebebi de insanların mağazaları yağmalamaya başlamasından doğan endişe.

Avrupa’da bile mağazalar, vitrinler tahtalarla kapatılıyor. Bu bahsettiğim ülkelerden biz çok zengin değiliz, ama baktığımız zaman böyle bir riski bizim ülkemiz de hiçbir zaman yaşamıyoruz. Böyle bir içgüdümüz de yok.

Millet olarak bu konularda çok farklıyız. ‘Hadi bunu yağmalayayım, böyle bir durum varken bunu fırsata çevireyim’ diye bir olay Türkiye’de yaşanmıyor. Gerçekten aziz bir milletiz. Bundan dolayı çok mutluyum. Ülkemle gurur duyuyorum. Bu zor günleri de inşallah hep beraber aşıp, iyi günlere ulaşacağız."