Angelina Jolie'den eski eşi Brad Pitt'e dava

Angelina Jolie'den eski eşi Brad Pitt'e dava
Güncelleme:

Angelina Jolie'nin eski eşi Brad Pitt'in kendisine 'sus payı' verdiğini iddia ederek 250 milyon dolarlık dava açtı.

Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki olaylı davanın ardından şimdi de gözler Angelina Jolie'nin eski eşi Brad Pitt'e açtığı davaya çevrildi.

Jolie, 2016'da yollarını ayırdığı eski eşinin Miraval Şatosu şaraphanesinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını ve kendisine 'sus payı' verdiğini öne sürerek 250 milyon dolarlık dava açtı.

'ÖÇ ALMAK İSTEDİ' İDDİASI

Page Six'in haberine göre; dava nedeni olarak Pitt ve ekibinin Fransız şaraphanesini ele geçirmek için birtakım işler çevirdiği öne sürüldü. Ayrıca, Brad Pitt'in, boşanma ve velayet davasından dolayı eski eşinden öç almak istediği ve Jolie'nin şaraphane yatırımından tek kuruş kazanmamasından emin olmak istediği belirtildi.

Pitt'in eski eşi Jolie'ye 'sus payı' verdiği ve evliliklerinin bitmesine sebep olan koşullar konusunda sessiz kalması istediği belirtildi.

Dava belgelerinde, 2008 yılında Miraval Şatosunu satın alan Pitt ile Jolie'nin, şaraphaneyi geliştirmek için milyonlarca dolar harcadığı bilgisi bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre, Angelina Jolie ile Brad Pitt, şaraphanenin hisselerini yarı yarıya bölüşmüştü ancak Jolie'nin finansal kaynaklarının çoğunun şaraphaneye bağlı olduğu belirtildi.

Boşanmanın ardından Pitt ve ortaklarının şaraphaneden elde edilen geliri 'boş projelerde' harcadığı öne sürüldü.

BRAD PITT'İN TALEBİNE RET

Eski eşi Jolie'nin bir zamanlar ortağı olduğu Miraval Şatosu şaraphanesindeki hisselerini Rus bir iş adamına sattığını ve kendisine zarar vermek istediğini iddia eden Brad Pitt'in talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

NELER OLMUŞTU?

Jolie'nin alkol şirketi ve emlak hisselerini satma planları, Pitt tarafında kendisine açılan bir dava ile engellenmişti. Ancak bu hukuk mücadelesinin galibi Angelina Jolie olmuştu.

Jolie, 164 milyon dolarlık Miraval Şatosu şaraphanesindeki yüzde 50'lik hissesini şarap grubu Tenute del Mondo'ya satmıştı.

Alkol üreticisi Stoli Group'un küresel CEO'su Damian McKinney, Stoli'nin Miraval'ın şaraplarına ve markasına duyduğu hayranlığı dile getirmişti. McKinney, ayrıca Brad Pitt'in yanında yer almaktan heyecan duyduğunu da belirtmişti.

Jolie ve Pitt'in devam eden yasal mücadelelerine hakim olan bir kaynak, son davalar hakkında, "Angelina'nın Brad'e yönelik eylemleri sürekli olarak kinci nitelikte. Bu, bir kişinin kuralları aşmaya ve yükümlülüklerinden kaçınmaya çalışmasının başka bir örneğidir." ifadesini kullanmıştı.

İkilinin şato için karşı karşıya gelmesinin arkasında başka nedenlerin olduğu da konuşulmuştu. Brad Pitt'in Alman model Nicole Poturalski ile geçtiğimiz yıllarda Miraval Şatosu'nu ziyaret etmesi, Angelina Jolie için bardağı taşıran son damla olduğu ileri sürülmüştü.