''Aşk Mantık İntikam'' dizisine ''kadına karşı ayrımcılık''tan ceza

''Aşk Mantık İntikam'' dizisine ''kadına karşı ayrımcılık''tan ceza
Güncelleme:

RTÜK, FOX TV'de yayınlanan Aşk Mantık İntikam adlı diziye "toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadeler olduğu" gerekçesiyle ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV'de yayınlanan ve başrollerinde Burcu Özberk, İlhan Şen, Melisa Döngel ve Burak Yörük’ün yer aldığı "Aşk Mantık İntikam" adlı diziye ceza verdi. 

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantıda izleme raporları ele alındı. RTÜK toplantısında, "Aşk Mantık İntikam" dizisinde, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadeler olduğu gerekçesiyle yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası ve program durdurma yaptırımı uygulandı.

Güney Kore yapımı "Canning Single Lady"den uyarlanan "Aşk Mantık İntikam" dizisinin yapımcılığını Fatih Aksoy ve Yağmur Ünal üstlenirken, yönetmen koltuğunda Umut Kırca yer alıyor. Senaryosunu Özlem İnci Hekimoğlu ile Nil Güleç Ünsay'ın kaleme aldığı dizinin konusu şöyle:

 "Garsonluk yapan Esra, yaşadığı sıkıntı dolu hayattan artık kurtulmak ister. Bunun için de mühendis olan Ozan ile mantık evliliği yapar. Ancak evliliğinde de maddi ve manevi sıkıntılar yaşayan Esra, Ozan'dan ayrılır. Ozan, boşanmasından bir süre sonra bir yazılım şirketi açarak zengin olur. Leyla'nın bir gün Ozan'ın şirketinde işe başlamasıyla ikisinin yolu yeniden kesişir."