Bikini güzellik yarışmalarından çıkarılıyor

Bikini güzellik yarışmalarından çıkarılıyor
Güncelleme:

ABD'nin en prestijli güzellik yarışması Miss America'nın organizatörlerinin yaptığı açıklamaya göre, yarışmacılar artık fiziksel görünüşlerine göre değerlendirilmeyecek.

ABD Güzellik Yarışması'nın (Miss America) organizatörleri, yarışmacıların artık fiziksel görünüşlerine göre değerlendirilmeyeceklerini açıkladı. Organizatörler, yarışmanın bikinili ve gece elbiseli geçiş bölümlerinin kaldırıldığını duyurdu.
İÇ GÜZELLİĞİNE DAHA ÇOK ÖNEM VERİLECEK

Artık yarışmacıların "iç güzelliklerine" daha fazla önem verilecek, özellikle jüri üyelerinin onlarla yapacağı kısa mülakatlar daha fazla önem kazanacak.

Yarışmacılar ayrıca kendilerini daha iyi hissetikleri, kişiliklerini öne çıkaran elbiseler giyecek.

FARKLI BEDEN ÖLÇÜLERİ DE KATILACAK

Kararı kamuoyuna açıklayan Miss America Organizasyon Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Gretchen Carson, farklı beden ölçülerinden kadınların da yarışmaya katılmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Aynı zamanda 1989 ABD güzeli olan Carson, aldıkları kararlarla çok büyük bir değişime imza attıklarını söyledi. Carson böylece kadınların seslerinin duyulduğu bir kültürel değişimin de parçası olduklarını vurguladı.

BYE BYE BİKİNİ!

Organizatörler bikini kararını sosyal medyada #byebyebikini hashtagiyle duyurdu.

Geçmişte Amerikan haber kanalı Fox News'da sunuculuk da yapan Gretchen Carson kadın haklarını savunma konusunda öne çıkan isimlerin başında geliyor.

Gretchen Carson, kadınlara yönelik cinsel taciz vakalarını gün yüzüne çıkaran "Me Too" (Ben de) hareketine de destek vermişti.

Carson'un selefi Sam Haskell ise geçen yıl organizasyona katılan yarışmacılara yönelik aşağılayıcı dil kullandığının ortaya çıkması üzerine istifa etmişti.