Bu fotoğrafları ''müstehcen' buldular

Bu fotoğrafları ''müstehcen' buldular
Güncelleme:

Mısır’da Zoser Piramidi önünde dansçı ve model Salma al-Shimi’nin fotoğraflarını çeken fotoğrafçı, fotoğraflar ‘müstehcen’ bulunduğu için polis tarafından gözaltına alındı. Fotoğrafçı daha sonra tutuklandı.

Mısır’da polis, Zoser Piramidi önünde dansçı ve model Salma al-Shimi’nin fotoğraflarını çeken bir fotoğrafçıyı gözaltına aldı. Gözaltı sebebinin ‘modelin şort ve omuzları açık bir elbise giymesi’ olduğu ifade edildi.

Yerel medya, Mısır polisinin olaya dair inceleme başlattığını ve pazartesi günü gözaltına alınan fotoğrafçının arkeolojik alana girmesine izin vermekten sorumlu çalışanı belirlemeye çalıştığını duyurdu. AFP’ye konuşan yerel bir kaynak ise otoğrafçının tutuklandığını ve hakkında dava açıldığını aktardı.

FOTOĞRAFI GEÇEN HAFTA PAYLAŞTI

Salma al-Shimi, binlerce takipçiye sahip Instagram hesabından, 4 bin 700 yıllık Zoser Piramidi’nin eteğinde geleneksel Mısır kıyafetleriyle çektirdiği fotoğrafları geçen hafta paylaşmıştı.

Modelin, “Mısır'ın eski mirasına ihanet eden ve fotoğraf çekimi için belirlenen kuralları çiğneyen kıyafetler giydiği gerekçesiyle tutuklandığı” yönündeki söylentiler hızla yayılmıştı. Fotoğraflar pazartesi günü, al-Shimi’in Instagram hesabından herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı.

Aralık 2018'de de Büyük Keops Piramidi'nin tepesinde sarılan bir çiftin görüntülerinin yayılmasının ardından Mısır yetkilileri, çiftin alana girmesine yardım ettiği için bir deve sahibini ve genç bir kadın rehberi tutuklamıştı.