Cahit Berkay'dan o isimlere sert tepki

Cahit Berkay'dan o isimlere sert tepki

Cahit Berkay, Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal'ın 10'lu yaşlara hitap ettiğini söyleyerek sitem etti.

Cahit Berkay, “Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal 10’lu yaşlara hitap ediyor” diyen Berkay ekledi: “Tarkan ‘Cuppa Cuppa’ diye bir şarkı yapmış. Neyin Cuppa’sı ya? Biraz kaliteyi yükseltin!”

Sanat hayatında yarım asrı deviren Cahit Berkay, pop müzik sanatçılarının ergen müziği yaptıklarını dile getirdi. Habertürk'ten Arif Hür'e konuşan Berkay, “Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal 10’lu yaşlara hitap ediyor” diyen Berkay ekledi: “Tarkan ‘Cuppa Cuppa’ diye bir şarkı yapmış. Neyin Cuppa’sı ya? Biraz kaliteyi yükseltin!”

İŞTE BERKAY'IN O  AÇIKLAMASI

Tarkan, Kenan Doğulu ve Mustafa Sandal’ın başı çektiği pop sanatçıları artık güzel müzik yapmalılar. Neredeyse 50 yaşına gelecekler ama hâlâ teenage (ergen) müziği yapıyorlar. 10’lu yaşlara hitap ediyorlar. Bu ülkeye kaliteli müzik yapma borçları var. Şarkının sözlerini, müzikal kurguyu göz ardı etmemeliler. Şablon müzikten kaçınmalılar. Tarkan ‘Cuppa Cuppa’ diye bir şarkı yapmış, neyin Cuppa’sı ya? Veya ne ‘Miş Miş’i? Biraz kaliteyi yükseltin! Bu saydığım isimler inanın yapabilir. Pop müzikte biraz rock ve caz açılımı da olmalı. Kimler yapamaz?Mesela Serdar Ortaç yırtınsa da kaliteli müzik yapamaz. İşin ilginci onun yaptığı müzikten keyif alan insanlar var. Bir de oynayanları görünce ağzım beş karış açık kalıyor.