Deniz Seki'ye bu kez iyi haber

Deniz Seki'ye bu kez iyi haber

Deniz Seki'nin, cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmemek için yaptığı başvuru kabul edildi.

Uyuşturucu madde bulundurma ve başkalarına temin etme suçlarından hükümlü Deniz Seki'nin, cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmemek için yaptığı başvuru kabul edildi.

İnfaz Yasası gereği cezasının son 1yılını açık cezaevinde geçirmesi gereken Seki, güvenlik ve sağlık koşullarını gerekçe göstererek açık cezaevine sevk edilmemek için hükümlü olarak yattığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne dilekçe ile başvuruda bulunmuştu.

Uyuşturucu madde bulundurma ve başkalarına temin etme suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası nedeniyle Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'nde yaklaşık 17 aydır hükümlü olarak bulunan sanatçı Deniz Seki'nin, cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirmemek için yaptığı başvuru kabul edildi.

Hükümlü olarak bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi idaresine bir dilekçe ile başvuran Seki, güvenlik ve sağlık durumunu gerekçe göstererek açık cezaevine sevk edilmeme yönünde talepte bulundu.

'DURUMU VE KONUMU İTİBARİYLE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA VERİLEN İŞLERİ YERİNE GETİREMEYECEĞİ…'

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi Gözlem ve İdare Kurulu oy birliği ile Seki'nin bu talebini kabul etti.

Cezaevi 1. ve 2.müdürleri, idare memuru, sorumlu infaz koruma başmemuru, psikolog ve öğretmenden oluşan 6 kişilik kuru, kabul kararında, Deniz Seki'nin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşen kararı ile 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldığı, bu cezanın kesinleştiği, Açık Ceza İnfaz Kurumları'na ayrılma yönetmeliği gereğince 5 Haziran 2016 tarihinde açık ceza infaz kurumuna ayrılması gerektiği belirtilerek, "Ancak hükümlü Deniz Seki'nin tüm Türkiye tarafından tanınan bir ses sanatçısı olduğu, kamuoyunda tanınan biri olması, durumu ve konumu itibariyle açık ceza infaz kurumuna gittiğinde açık ceza infaz kurumunda verilen işleri yerine getiremeyeceği ve uyum sağlayamayacağı" gerekçesi ile açık cezaevine sevk edilmeme talebi oy birliği ile kabul edildi.

DHA