Down sendromlu oğlu olan şarkıcı Özgün isyan etti !

Down sendromlu oğlu olan şarkıcı Özgün isyan etti !
Güncelleme:

Aksaray'da otozimli çocukların yuhalanmasıyla ilgili görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Down Sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün de bu skandala sessiz kalamadı.

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda bir grup velinin, okulda otizmli çocukları istemediği için yuhalayarak protesto ettiğinin iddia edildi. Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Valiliği haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Down Sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün ise söz konusu videoya sosyal medya hesabından sitem etti.

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YUHALANDIĞI İDDİA EDİLDİ
Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilere ait sınıfların kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Yaşanan bu utandıran olay ise büyük tepkiye neden oldu.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu iddialar üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı. Aksaray Valiliği ise yaptığı açıklamada iddiayı yalanlayarak, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Aksaray Valiliği, bir okulda 'otizmli öğrencilerin yuhalandığı' iddialarını yalanlayarak, olaya ilişkin incelemenin başlatıldığını açıkladı.

Down sendromlu oğlu olan şarkıcı Özgün isyan etti ! - Resim : 1

"BU NASIL BİR TERBİYESİZLİK, AHLAKSIZLIKTIR"
2012 yılında müzisyen Nida Kaçar ile evlenen ve bu evlilikten Dowm Sendromlu Ediz adında bir oğlu olan şarkıcı Özgün Uğurlu, sosyal medyada kısa sürede yayılan yuhalanma görüntülerine sitem etti. Instagram hesabından paylaşım yapan Uğurlu, görüntülere şu sözlerle ateş püskürdü: "Bu nasıl bir terbiyesizlik, ukalalık, ahlaksızlık, kendini bilmezliktir. Sınıf kapattırmaya çalışmak, yuhalamak, farklı kapılardan okula aldırmak, farklı yemek saatleri. Eşit şartlarda eğitim, yaşamak, insan gibi yaşamak her bireyin hakkıdır. Sen kim oluyorsun arkadaş! Toplumumuzda asıl korkulması gereken bu ve bunun gibi zihniyetli insancıklardır. Senin evladına farklı gelişim gösteren bir çocuk paylaşmayı, kardeşliği, yardımlaşmayı, liderlik ruhunu, koşulsuz sevgiyi, insanlığı öğretir.. Sen. Sen ne öğretiyorsun arkadaş!"

Seçiniz...