Efsane popçu Michael Jackson'ı kim oynayacak belli oldu !

Efsane popçu Michael Jackson'ı kim oynayacak belli oldu !

Efsane sanatçı Michael Jackson'ı beyaz oyuncu Joseph Fiennes canlandıracak olması tartışma yarattı.

Yeni TV dizisi 'Elizabeth, Michael & Marlon'da Michael Jackson'ı beyaz bir oyuncunun canlandıracak olması tartışma yarattı. Popun kralı 2003 yılında Oprah Winfrey'e verdiği röportajda, hayatı beyazperdeye aktarılırsa kendisini bir siyahi oyuncunun canlandırmasını istediğini belirtmişti.

Eleştirmenler Michael Jackson'ı bir beyaz oyuncunun canlandıracak olmasını eleştirirken, Joseph Fiennes, role uygun olduğunu düşünüyor. Daha önce 'Shakespeare In Love' adlı dizide rol alan aktör, Entertainment Tonight dergisine şunları söyledi:

"Ben Londralı, orta sınıf bir beyaz aktörüm. Bu rol teklif edildiğinde sizin kadar ben de şaşırdım. Ancak Michael Jackson'ın pigmentasyon sorunu olduğunu biliyorsunuz. Muhtemelen benden daha beyazdı."

1-20160129111256.jpg

30 dakikalık komedi dizisi, bir şehir efsanesini anlatacak. Söylentilere göre Michael Jackson, dostları Elizabeth Taylor ve Marlon Brando'yu Madison Square Garden'daki konserine davet etmişti. Konserden sonraki gün tam ülkelerine geri dönecekken 11 Eylül 2001 terör saldırısı yüzünden tüm uçuşlar iptal edildi. Bunun üzerine üçlü bir araba kiralayıp Kaliforniya'ya doğru yola çıktı. Jackson'ın eski çalışanı, "Üçü birden neredeyse Ohio'ya kadar gittiler. Arabayı da kendileri kullanıyordu. Yol boyunca birçok fast-food restoranında mola verdiler" diyor.

Dizide Stockard Channing Elizabeth Taylor olarak karşımıza çıkacak. Brando'yu ise deneyimli İskoç oyuncu Brian Cox oynayacak. Gazeteci yazar Neil Forsyth ise senaryodan sorumlu ekibin başında yer alıyor. 'Elizabeth, Michael & Marlon' bu yıl içinde Sky Arts televizyon kanalında ekranlara gelecek.