Ezgi Mola'dan radikal karar

Ezgi Mola'dan radikal karar
Güncelleme:

TRT'de yayınlanan 'Masumlar Apartmanı' dizisinin sevilen oyuncusu Ezgi Mola, beslenme şeklini değiştirdiğini açıkladı.

Masumlar Apartmanı dizisinin titizliğiyle insanları hayrete düşüren 'Safiye' karakterini canlandıran Ezgi Mola radikal bir karar alarak vegan beslenmeye başladığını duyurdu.

Yaklaşık iki senedir aşk yaşadığı işletmeci Mustafa Aksakallı ile evlilik yolunda ilerleyen oyuncu Ezgi Mola, beslenme şeklini değiştirmeye karar verdi.

Instagram hesabından vegan beslenme hayatına geçiş yaptığını duyuran Ezgi Mola, henüz altıncı gün olmasına rağmen hayatındaki değişimlerden söz bahsetti.

 "Ne güzel uyandım be! Bir sağlık merkezine gittim tam bir hafta önce. Tüm iç organlarım tarandı, bir nevi check-up yapıldı. O günden itibaren haftada iki kez merkeze gidip glutatyon, ozon alıyorum. Lenf masajı yaptırıyorum..."

"Daha bir sürü şey var ama benim için çok zor sandığım ama hiç öyle olmayan bir şey daha yapıyorum. Vegan besleniyorum. Bugün 6'ncı günüm, 7'de uyandım. Bu bir mucizedir. 3-4 gündür 7-8 gibi uyanıyorum."

Daha önce yakın arkadaşı oyuncu Enis Arıkan'ın programına katılan Mola, İki aydır diyet yaptığını söyleyen oyuncu, “Büyük gaza geldim, hiç yemiyorum. İki hafta Şeyda Coşkun’la şok bir şey yaptım, beş kilo verdim” ifadelerini kullanmıştı.

VEGANLIK NEDİR?

Veganlık; hayvan kullanımını ve hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeyi reddetmektir. Veganlar, hayvanlardan türetilen, dolayısıyla üretilmesi için hayvanların kullanıldığı yiyecek ürünlerini tüketmediği gibi, yapımında deri, kürk, kemik, jelatin, yün (koyun yünü, kaşmir, angora), ipek gibi hayvansal maddelerin kullanıldığı yiyecek dışı maddeleri de kullanmazlar.

Veganlar giyimlerinde pamuk ve keten gibi bitkisel ya da akrilik gibi sentetik kumaşları kullanırlar. Hayvanlar üzerinde test edilen ve hayvansal ürünler içeren kozmetik ve ev temizliği ürünleri de bunlara dahildir.