Game Of Thrones'un yıldızı şoke etti

Game Of Thrones'un yıldızı şoke etti
Güncelleme:

The New Yorker'da bir yazı yazan 32 yaşındaki İngiliz oyuncu Emilia Clarke, dizi çekimleri nedeniyle iki kez ameliyat geçirdiğini söyledi.

'Game of Thrones' dizisinde 'Daenerys Targaryen' karakterini canlandıran Emilia Clarke, dizinin ilk sezonu sonrası 2011'de ilk beyin anevrizmasını yaşadığını ifade etti.

32 yaşındaki aktris, yaşadıklarını, "Tüm çocukluk hayallerim gerçekleşmiş gibiyken, neredeyse aklımı ve sonra hayatımı kaybediyordum. Bu hikayeyi herkese açık olarak söylemedim, ama şimdi zamanı" şeklinde açıkladı.

Emilia Clarke, ilk beyin anevrizmasını dizinin ilk sezonunun çekimlerinin bitmesinin ardından bir sporsalonunda antrenörle çalışırken yaşamış. O zaman 24 yaşında olan oyuncuya, 'subaraknoid kanama' teşhisi konuldu ve MR'a gönderildi.

Emilia, "Bu tür kanamalar, beyin etrafındaki kanamaların neden olduğu yaşamı tehdit edici bir felç şekli olmakla birlikte hastaların 3'te birinin öldüğü bir türdür" diyerek ölüme çok yaklaştığını söyledi.

Dizide üçüncü sezon çekimlerini tamamladıktan sonra Broadway'de 'Holly Golightly' rolünü üstlenen Clarke'a anevrizmanın boyutunun iki katına çıktığı söylendi ve ünlü oyuncu ameliyat oldu. Ameliyatın hafif olacağı söylenmesine rağmen, ünlü oyuncu başarısız bir operasyon geçirip acılar çekti. Doktorlar oyuncunun hayatta kalma şansını arttırmak için yeniden operasyon grektiğini söylediler.

Artık konuşmasının zamanının geldiğini belirtip bu itirafı yapan Clarke, sosyal medya hesabından bu süreçle ilgili tüm yaşadıklarını paylaştı. Emilia şimdi kendini tekrar iyi hissettiğini ve nihayet yaşadığı deneyimlerden bahsedebildiğini dile getirerek; beyin kanaması, felç geçiren insanlara tedavi sağlamayı amaçlayan SameYou adında bir hayır kurumu oluşturmaya karar verdiğini açıkladı.

Clarke en büyük hayali olan diziyi bitirebileceği için çok mutlu olduğunu ve artık daha mutlu bir insan olduğunu da itiraf etti.