Gözaltına alınan Gülşen hakkında yeni gelişme

Güncelleme:

Hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak savcılığa getirilmesine karar verilen Gülşen gözaltına alındı. Gülşen'in ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi. Başsavcılıkça, şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı da vermişti.

GÖZALTINA ALINDI

Flaş haber bugün geldi.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

Geçen nisan ayında verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir videonun dolaşıma sokulmasının ardından savcılığın soruşturma başlattığı şarkıcı Gülşen hakkında Gülşen hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan gözaltı kararı verildi. 

Saat 15:10'da Gülşen'in Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındığı öğrenildi. 

HaberGlobal'de yer alan habere göre Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Son dönemde kıyafetleri nedeniyle sık sık hedef gösterilen Gülşen'in sahnedeyken yaptığı bir konuşma sosyal medyada gündem olmuştu. Gülşen, akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşılan videosunda bir kişi hakkında, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerine yer vermişti.

Gülşen'in 30 Nisan'daki konseri sırasında sahnede "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği görüntüler tartışma yaratmıştı.  Öte yandan sosyal medyada imam hatip ile ilgili sözlerinin ardından "#GülşenTutuklansın" ve "TCK216" etiketine yaklaşık 60 bin tweet atıldı.

ÇELİK: NEFRET ÜRETMEK BİR SANAT DALI DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir" dedi.

Çelik şöyle devam etti:

''Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.''

KURTULMUŞ: AŞAĞILAYICI VE DÜŞMANLAŞTIRICI İFADELER KULLANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da "Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum" mesajını paylaştı.

Kurtulmuş, ''aşağılayıcı ve düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmanın kimsenin haddi olmadığını'' söyledi.

ERBAŞ: KABUL EDİLEMEZ, ŞİDDETLE KINIYORUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da, Gülşen'in açıklamasına tepki gösterdi.

Erbaş şöyle konuştu:

"En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.''

BOZDAĞ: İMAM HATİPLİLERE KARŞI ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik ifadelerine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"İmam hatip liselerine ve imam hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur."

MEB: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik hakaret ve iftira içeren ifadelerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

Şarkıcı Gülşen'in, "imam hatip liselerini itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kınandığı" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca, söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır."