Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında hapsi istendi

Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında hapsi istendi
Güncelleme:

Gezi soruşturması kapsamında ifade veren oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında ''yalan tanıklık'' suçundan dava açıldı.

Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu gerekçesiyle menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 'tanık' olarak ifade veren oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında 'yalan tanıklık' suçundan kamu davası açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ergenç ve Kocaoğlu'nun "yalan tanıklık" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

HALİT ERGENÇ NE DEMİŞTİ?

Oyuncu Halit Ergenç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tanık olarak alınan ifadesinde, oyunculuk yapmak istediği için kendisine bir menajerlik firması arayışında olduğu 2000'li yılların başlarında Ayşe Barım ile tanıştığını belirterek; "Ayşe Barım ile o tarihlerde iş ilişkisi kurduğumuz için hiç kopmadık. Meslek hayatıma Ayşe Barım'ın ajansında devam ediyorum. Memet Ali Alabora'yı da konservatuvardan tanıyorum. Herhangi bir samimiyetim yok, iş ortamında karşılaşmışlığımız var. Ayşe Barım ile Gezi Parkı eylemlerinin başladığı süreçte irtibatımızı hatırlamıyorum üzerinden çok zaman geçti. O dönemde ülkenin gündemi kamuoyunca bilindiği üzere Gezi Parkı olaylarıydı. Mutlaka bu konuları konuşmuşuzdur ancak bana olaylara katılmam yönünde telkinde bulunduğunu veya beni yönlendirdiğini hatırlamıyorum. Ayşe Barım ile ilişkimiz işle sınırlıdır, özel hayatımızda çok samimi değildik" dedi. Ergenç, Gezi Parkı hükümlülerinden Çiğdem Mater Utku ile Osman Kavala'yı da kamuoyundan bildiğini söyleyerek, bu isimlerin Ayşe Barım ile irtibatına ilişkin bir bilgisinin olmadığını belirtti.

RIZA KOCAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Tanık sıfatıyla dinlenen diğer oyuncu Rıza Kocaoğlu, ifadesinde Ayşe Barım'ı 17 yıldır tanıdığını ve menajerlik firmasıyla çalıştığını belirtti. Kocaoğlu'na, Ayşe Barım ile Gezi Parkı olayları döneminde aralarında geçen HTS kayıtları sorulduğunda Kocaoğlu, “Telefon görüşmesi bize ait. Ancak uzun süre geçtiğinden içeriğini hatırlamıyorum. Gezi Parkı'na çıkmamla ilgili bir görüşme olduğunu hatırlamıyorum. Böyle bir şey olmadığından eminim, kendisinin böyle bir yönlendirmesi olmadı. Ayşe Barım ile iş icabı ayda birkaç kez görüşmemiz olur. Sanatçılar olarak ID İletişim kapsamında anlaşarak Gezi Parkı'na herhangi bir çıkışımız olmamıştır. Menajerlik olarak kimse beni yönlendiremez, kendi kararlarımı kendim alırım. Gezi Parkı'ndaki haberlerim bireysel olarak gittiğim zamanlarda yapıldı. #occupygezi paylaşımını yapmadım, o dönem oyuncular olarak toplu bir hareketin içine girmedik.'' diyerek savunmasını yaptı ve Osman Kavala, Çiğdem Mater Utku ve Ayşe Barım görüşmelerinden haberdar olmadığını, Kavala ve Mater'i tanımadığını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'nun verdiği ifadeleri, Mehmet Ali Alabora ile olaylar sürecindeki irtibatları olduğunu, birlikte eylem görüntülerinin olduğunu; ancak buna rağmen irtibat kurmadıklarını söylemeleri sebebiyle iki ünlü ismin yalan beyanda bulundukları kararına vararak 'Yalan Tanıklık' suçundan ayrıca soruşturma başlattı.

DHA

Ünlü kadın şarkıcının lüks rezidanstaki evinde cinayet! Ünlü kadın şarkıcının lüks rezidanstaki evinde cinayet! Ceza almamak için hamileliğini kullanıyordu, 14'üncü çocuğunda tutukandı Ceza almamak için hamileliğini kullanıyordu, 14'üncü çocuğunda tutukandı Prof. Dr. Celal Şengör'ün 7 büyüklüğündeki deprem uyarısına 2 uzman isim yanıt verdi! Prof. Dr. Celal Şengör'ün 7 büyüklüğündeki deprem uyarısına 2 uzman isim yanıt verdi! Bunaltan sıcaklara veda edin: Önce yağmur ardından da kar geliyor! Bunaltan sıcaklara veda edin: Önce yağmur ardından da kar geliyor! Erman Toroğlu gelecek senenin şampiyonunu bugünden ilan etti Erman Toroğlu gelecek senenin şampiyonunu bugünden ilan etti Diyanet Başkanı Erbaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyesi olay oldu! Diyanet Başkanı Erbaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediyesi olay oldu! ABD bir kez daha kabusu yaşıyor: Peşpeşe ortaya çıkan 26 hortum onlarca can aldı! ABD bir kez daha kabusu yaşıyor: Peşpeşe ortaya çıkan 26 hortum onlarca can aldı! Bali'nin altını üstüne getiren Melek Mosso'nun eleştiri bombardımanına tepkisi çok sert oldu Bali'nin altını üstüne getiren Melek Mosso'nun eleştiri bombardımanına tepkisi çok sert oldu Gece kulübünde yangın faciası: Onlarca kişi hayatını kaybetti! Gece kulübünde yangın faciası: Onlarca kişi hayatını kaybetti! Kiracılara güzel, ev ya da işyeri sahiplerine kötü haber! Kiracılara güzel, ev ya da işyeri sahiplerine kötü haber!
Son seçim anketi açıklandı; zirvede 0,5 puanlık fark var! Son seçim anketi açıklandı; zirvede 0,5 puanlık fark var! ''Diploma'' polemiğine Cem Yılmaz da dahil oldu! ''Diploma'' polemiğine Cem Yılmaz da dahil oldu! Trump'ın ''vur'' emri sonrası, ABD ordusu harekete geçti: 31 ölü, 23 yaralı var! Trump'ın ''vur'' emri sonrası, ABD ordusu harekete geçti: 31 ölü, 23 yaralı var! Burcu Özberk'ten hayranlarını heyecanlandıran haber Burcu Özberk'ten hayranlarını heyecanlandıran haber Tatilcilerin Ramazan bayramı için tatil tercihi belli oldu Tatilcilerin Ramazan bayramı için tatil tercihi belli oldu Beşiktaş 9 kişi kalan Konyaspor'a yenildi! Beşiktaş 9 kişi kalan Konyaspor'a yenildi! Gazeteci İsmail Saymaz'ın pasaportuna el konuldu: ''Bu bir itibar suikastidir'' Gazeteci İsmail Saymaz'ın pasaportuna el konuldu: ''Bu bir itibar suikastidir'' Ameliyat sonrası Bahçeli'nin neden fotoğrafının yayınlanmadığı ortaya çıktı Ameliyat sonrası Bahçeli'nin neden fotoğrafının yayınlanmadığı ortaya çıktı Atatürk'ün Çanakkale zaferinin isimsiz kahramanına yazdığı 110 yıllık mektubu ortaya çıktı Atatürk'ün Çanakkale zaferinin isimsiz kahramanına yazdığı 110 yıllık mektubu ortaya çıktı İstanbul trafiğinde yine ''yol verme'' dehşeti! Adam çağırıp silahla vurdurdu! İstanbul trafiğinde yine ''yol verme'' dehşeti! Adam çağırıp silahla vurdurdu!