Haluk Levent İzmir'i ''denizden'' salladı

Güncelleme:

Haluk Levent 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yüzüncü yılında İzmir'de koronavirüs salgını nedeniyle bir ilke imza attı ve arabalı feribot üzerine kurulan platformda konser verdi.

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yıl kutlamaları kapsamında Haluk Levent İzmir Körfezi’nde hareket halindeki arabalı vapurda konser verdi. Koronavirüs önlemleri nedeniyle vapurda gerçekleştirilen konserde İzmirliler, evlerinin ışıklarını açıp kapatarak ünlü sanatçıya eşlik etti.

Haluk Levent, İzmir Körfezi'nde bir feribottan tüm İzmir'e şarkı söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan konseri kıyı hattındaki İzmirlilerde balkonlarından izledi.

KONSERE ORKESTRA YERİNE ÜÇ MÜZİSYENLE ÇIKTI

Sosyal mesafe kuralı gereği Levent, konsere orkestrayla değil üç müzisyenle çıktı. Ses ve ışık sistemiyle donatılmış feribot aynı zamanda Körfez'de büyük bir görsel şölen de oluşturdu. Levent'e feribotta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer de eşlik etti.

HALUK LEVENT PAYLAŞTI: ÖMRÜMÜN EN ENTERESAN KONSERİYDİ

Konser sırasında bir hayranının balkondan çektiği görüntüyü Twitter'dan paylaşan Haluk Levent, ""Ömrümün en enteresan konseriydi bu akşam. Tüm İzmir sesimizi duymuş" ifadelerini kullandı.

KONSER GELİRİ DR. KALAYCI'NIN ÇOCUKLARI İÇİN HARCANACAK

Haluk Levent, "19 Mayıs'ın 100. yılında Samsun'daydım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yüzüncü yılında ise İzmir'de konser verme şansına sahip oldum" dedi. Levent, ışıklarını açık kapatan İzmirlileri gördükçe, "İzmir bizi duyuyor. Bu yanıp sönen ışıklar için şarkı söyleyeceğiz. Korona virüsü salgını nedeniyle evlerimizden çıkmamak durumundayız. Böyle bir talihsizlik oldu; ancak bu yıl da yüreğimizdeki coşku meydanlardaymışız gibi olacak" şeklinde konuştu. Hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'ya adadığı İzmir şarkısını da söyleyen Levent, konserini İzmir Marşı ile bitirdi.

 Öte yandan Haluk Levent, konser gelirini hayatını virüsten kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın çocuklarının eğitimi için bağışladığını açıkladı.