Hayko Cepkin'den açıklama !

Hayko Cepkin'den açıklama !

Ünlü sanatçı Hayko Cepkin, geçtiğimiz hafta basında yer alan olayla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

"Hayko Cepkin sunar" başlığı ile yayınlanan açıklama metni şöyle:

Geçtiğimiz hafta içerisindeki 2 sene evvel cereyan etmiş ve sokak ortasında kim oldukları bilinmeyen bir grup tarafından üzerime yapılan darplı ırkçı faşizan hakaret ve söylem içeren saldırının davası sonuç bulmuştur.

Çıkan sonucu ve sebebini görmezden gelerek, tamamen yanlı ve bu olayın başındaki gibi organize linç kampanyası yürütülmüş ve vur patlasın çal oynasın neşesi içerisinde 50bin TL karşılığı şantaj parası istemi ile dava görüntülerini kendi dava konusu ile alakası olmamasına rağmen basına vermek ile tehdit edilmişimdir. Sözde savundukları 'kadına şiddet' konusunu para karşılığı 'bak kariyerini bitiririz' alt başlığında satmayı hedeflemişlerdir.

Sözüm ....

1- Planlı ve organize saldırıp bu kumpası yürütürken müdafaa ile karşılaşacaklarını kestirememiş ,boyun bükmemizi bekleyen bebelere....

2- Biz bu sürece sebep olan kadının bir kez bile fotoğrafını adını sanını yayınlamaz, deşifre olmamasını sağlar iken , ne amaca hizmet ederlerse etsinler, kendilerine KARŞI bizden TARAF dimdik durdu , mahkemede de bizim yanımızda tanıklık etti diye başka bir kadının hayatını ,ailesini hiçe sayıp kendileri ile alakalı olmayan görselleri kendi konularıymış gibi paylaşan servis eden sözde hak savunucularına....

3-Her zaman olduğu gibi esas ana başlangıç noktasını , 'ırkçı faşist saldırganlığı' kendi yanlı konusu çerçevesinde es geçmeyi ,görmezden gelmeyi uygun görenlere.....

4- Sanki ülkede ve aslında tüm dünyada lanetli bir şekilde yükselen faşist düşüncenin ,dilediği gibi saldırıp, her haltı yiyebileceğini özellikle söz konusu kadın olunca normalmiş gibi gösterip ,konunun girişine değil gelişmesini bahanelendirip, sonucuna dahi bakma ihtiyacı duymadan (giriş GELİŞME sonuç) insanların hayatını har vurup harman savuran tüketim toplumunun öncüsü yandaş, troll, yakın dönemde yaşadığımız tanık olduğumuz her toplumsal olayda azimle saçmalayıp zaten balta bulsa sapı olamayacak satılmışlara, analı bacılı küfürler ile kadın hakkı savunduğunu sananlara , ve özellikle ki onu pek anlayamadık twitter’da porno yayın yapan sayfalardaki sözde savunan manyaklara , 'sıkıyor ise gel bi de bana at' diye ahkam kesen karşıma geçse altına bırakacak anca enseden vurmaya alışık klavye delikanlılarına.....

5- Basındaki zevzekleri dememe bile gerek yok sanırsam. Magazin medyasının rengarenk laleleri, şükür pür-i pak hiç alakam olmadığı için ,uyuşturucu baskınlarında bir türlü toplatamayıp ,böylesi bir konuda 'hah şimdi kıstırdık ' edası ile neşe doldu. Her 'süper magazin haberi yapıyorum bu işten süper prim kaparım salla tutar nasıl olsa ' diye şerefi ile iş yaptığını düşünüp kazandığı para ile evinde çocuğuna lokma yedirene.....

### İnanca ve dengeye vakıf olmadığınız ortada. İnancıma göre 'mutlak' bir denge düzeni var. Fakat bu sebeple başınıza gelecek olan ilk badirenizi benden bilmeyiniz. Çünkü bu haliniz ile daha önümde sırada pek çok kişi olduğu aşikardır.

Net olarak......

1-  Kadın hakları konularını onuru ile mücadele vererek savunan gerçek oluşumların bu konuya dahil olduğunu düşünmüyoruz. Lakin bu hassasiyetin popülaritesinden yola çıkıp 'feminist' adını kullanarak şantaj ve darp ile ve ne alaka ise faşist ruhları ile mücadeleyi zedeleyen toplulukların ,haklı davalarını sürdürenlerin güvenilirliğine zarar vermeden ,ayıklanması ve gözden geçirilmesi gerekmektedir.

2- Bu dava vesilesi ile konunun tehditkar seviyesini görebilme fırsatım oldu. Gerçekten yaşanan vahşetleri mutlak suret ile ayrı bir noktada tutar ve elimden gelen yardımı yine gösterebilmeyi bir borç bilirim. Lakin çamur at izi kalsın mantalitesi ile, olmadık zamanda olmadık konuda misal; 'beni taciz etti' diye yalan bir bilgi ile bir insanın hayatına kara bir leke koyan , tarafın temize çıkması sonucunda dahi dava süreci boyunca toplumun aklında şüpheci algıda 'tacizci' olarak kalan zan altında bıraktırılan insanların meselelerini de deneyimleme şansımız olmuştur.

3- Hiçbir şekilde din dil ırk cinsiyet ayrımı yapmayan biriyim. Bu sebeple de din dil ırk ayrımı yapan zihniyetleri, sonuna kadar en yüce lanet ile kınar tüm uzay boşluğundaki en aptal sperm israfı yaratıklar olarak değerlendiririm. Bu duruşa ek olarak kadın ve erkeğin de bu cinsiyetçi ayrıma maruz kalmaması, insan olarak değerlendirilmesi görüşüm bakidir. Şu sonsuz alemde bildiğim tek doğru iyi insan ya da kötü insan olduğu gerçeğidir. Kötü ile kötü olunur iyi ile iyi. Okkkaddar!!!

4- Bir uyduruk köşe yazarı 2 sene evvel bana 'sen de hep kuyruğun sıkışınca ırkçı söylemi bahane ediyorsun 'demişti. Sanırım kendisinin dünyadan haberi ve ülkemizde işlenen cinayetlerden haberi yok yazık. Zaten magazin yazıyor sadece gudik. Onu da şöyle açıklayayım o zaman. 38 yaşındayım ve bu konular ile alakadar onlarca olay yaşamışımdır. Elimden geldiğince hem ailemin huzurunu hem sevenlerimin huzurunu bozmamak hem de böyle bir algının hep yaşanıyormuş gibi görülmemesi için emek harcamışımdır, harcamışızdır. Gelin görün ki 20 senelik müzisyenlik hayatımda da adımın bulunduğu tüm video yazı vesaire gibi linklerin altındaki yorumların 1 tek tanesini dahi sildirmemişimdir. Sildirmem de. Doğrusu neymiş, nasıl bir algı mevcutmuş, nasıl bir algı ile mücadele ediyormuşuz görmek isteyen okusun hayatımın mücadelesine tanık olsun görsün anlasın diye. Keza bu taraflı yayınlar ile yepyeni taptaze söylemlerin eklenmesine vesile olunmuştur.

5- Ben bu ülkenin mahalle kültürü ile büyümüş tribün geçmişi olan, Kurtuluş -Dolapdere -Kasımpaşa çehresinde var olmuş Ermeni asıllı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Mahallemle de arkadaşlarımla da gurur duyarım. Kavgayı da bilirim mücadeleyi de. Kısacası çakma elitist seyirciye oynayan yalamalardan hiç olmadım, olmam da. Ben şarkıma boşuna 'özümdür dönmem sözümden onun için bu dünyada ben sevilir severim ' yazmadım. Yapmakta olduğum müziği sahneyi insanlara sunar iken, bu fikirlerim ile milyonların içindeki onlarca farklı düşüncedeki insanı bir konser çatısı altında boşuna toplamadım. Benim ile zaten hiç alakası olmayıp da beni karalama arzusunda olan zevzeklerin lafı ile nasıl bir alakam olması beklenebilir ki?

İlk günden beri ben bizim ile olanla ilgileniyorum. Olmayanı zaten istemiyorum ne yanımda, ne mekanımda, ne konserimde, ne söyleşimde... Ne bizim ne sevenimizin tadını kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu ruh hali ile de 10 sene içerisinde büyüyen gelişen ve sahiplenen koca bir aileye sahibim. Bu aidiyet, yaptığım şarkılardan, tarzdan ziyade değil dik duruşum, uğursuza boyun eğmemem, sözü özü bir olmamdan kaynaklıdır. Neden sevildiğimin, neden en küçük bebeden, en büyük neneye kadar sevildiğimin bilincinde ve farkında biriyim.

6- Bu yaşatılan olaylar sebebi ile sokaktan uzaklaşacağımı, halkın dilinden kopacağımı, geri adım atacağımı, küseceğimi düşünen var ise yanılır. Aksine. Ben rahmetli Hırant Dink'in 'güvercin tedirginliğinde ' maruz bırakıldığı, yaşadığı gibi 'korku egemen' bir hayat arzulamıyorum.

Ya hep beraber ya hiçbirimiz!!!

7- Bizlerin üzerine yüklenen 'sen sanatçısın örnek olacaksın' misyonunda hemfikir değilim. Biz de hakkımızda doğru olanın yazılmasını çizilmesini istiyoruz ama karşılığını almış ufak bir kıvılcım dahi göremiyoruz. Nice işler konular ediyoruz eyliyoruz da, işimizin karşılığı bir paragrafta dahi yer bulamıyoruz. Kabul edin hayat pislikten beslenen bir konumdadır ve en ince örneği ile tartışma çıkmayan skandalı olmayan 'acaba sevgililer miiiii?' diye sorgulanmayan programın yayından kaldırılması programın kaderi olduğu kadar yaşamımızın da kaderi halini almıştır.

Tavsiye.....

Arkadaşa söyleyin yine böyle alkollü içindeki faşisti çıkartmadan önce etrafına iyi bakınsın. Malum Ermeni toplumu tadından yenmez derecede az ve adı üstünde en azınlık azınlık. Sıkıştın mı vurun abalıya. Ohh... Ben hariç onu anlamıştır sanırım. Bundan küçük bir ceza ile yırtabilirsiniz de maazallah daha kalabalık mezheplerde sıkıntı yaşanabilir.

Sevenlerime yanımda olanlara arayıp soran omuz omuza olduğumuzu söyleyen tüm dostlara bu konudaki son bilgilendirici açıklamamdır. Diğerleri de çok da konfeti.......Kimse kendini sütten çıkmış ak kaşık sanmasın. Tabi hepiniz belgesel seyrediyorsunuz o ayrı... Durumu özetleyeyim; 'kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne mi inanmıyorsunuz' işinize nasıl geliyorsa! Aynen devam \m/

Hayko Cepkin