House of the Dragon'un 2'nci sezonu için tarih belli oldu

House of the Dragon'un 2'nci sezonu için tarih belli oldu
Güncelleme:

2022 yılında yayınlanan ilk sezonu ile dünya üzerinde en çok izlenen dizi haline gelen House of the Dragon hayranlarının merakla beklediği ikinci sezon yayın tarihi belli oldu.

Amerikalı yazar George R. R. Martin'in Fire and Blood kitabından esinlenerek yaratılan dizi ilk sezonuyla büyük ses getirmiş, 2019 yılında final yapan Game of Thrones'un spin-off'u olarak yayına giren dizi hem ABD'de hem de dünya genelinde izlenme rekorları kırmıştı. 10. bölümüyle ilk sezonunu noktalayan House of the Dragon'un çekimlerine 2023 yılının ilk aylarında başlanacağı açıklandı. HBO'nun içerik sorumlusu Casey Bloys, dizinin yeni sezonunun çekimlerine Ocak-Şubat aylarında başlanacağını söyleyerek hayranlarını sevindirse de dizinin 2023 yılında yayınlanmasının mümkün olmadığını söyledi. HBO'ya yakın kaynaklar da House of the Dragons için en iyimser ihtimalin 2024 yılının Nisan ayı olduğunu işaret etti. 

YENİ DİZİLER YOLDA 

George R. R Martin'in kitaplarıyla ortaya çıkan ASOIAF evreninin ilk dizisi Game of Thrones olmuştu. Dünyada izlenme rekorları kıran dizinin spin-off projesi olan House of the Dragon'un da büyük başarılara imza atması Amerikalı yapım şirketi HBO'da yeni projeleri hızlandırdı. George R. R Martin'in eserlerinden daha fazla yararlanmak isteyen HBO, Game of Thrones dizisinin başrollerinden biri olan Jon Snow'un hikayesinin anlatılacağı "Snow" dizisi için çalışmaları başladı. Game of Thrones dizisinde Jon Snow karakterine hayat veren Kit Harington ile yeni dizi için anlaşmaya varıldığı biliniyor olsa da dizinin çekimlerinin ne zaman başlayacağına yönelik bir bilgi henüz açığa çıkmadı.