Hürrem Sultan'ın torunu: ''Ben Cumhuriyet kadınıyım !''

Hürrem Sultan'ın torunu: ''Ben Cumhuriyet kadınıyım !''
Güncelleme:

Hürrem Sultan'ın torunu Roksan Kunter, "Osmanlı’yla gurur duyuyorum ama ben Cumhuriyet kadınıyım" dedi. Ailesinin Cumhuriyet ile ilgili herhangi bir problemi olmadığını belirten Kunter, babasının Atatürkçü olduğunu ifade etti.

Hürrem Sultan'ın torunu ve spor programı sunucusu Roksan Kunter, Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtladı.

Sohbetin başında Kunter, kendisini "İstanbul'da doğdum. Babam Erman Kunter, eski milli basketbolcu ve antrenör. Bir maçta attığı 153 basket rekoru henüz kırılmadı. Ben de profesyonel basketbol oynadım. Babamın işi dolayısıyla Fransa'ya yerleştik; üniversiteyi Fransa'da okudum. Orada 1. Lig'de oynadım. Daha sonra Bilgi Üniversitesi Televizyon Programcılığı bölümünü bitirdim. 12 yıldır spor medyasında haber sunuculuğu yapıyorum. İki yıldır BeIN Sports'un ekran yüzüyüm" diye anlattı.

"Miras peşinde değilim" diyen Kunter, hanedan soyundan gelmekten gurur duyduğunu söylerken "Kanınızı kaynatan bir duygu, çok büyük bir gurur. Kelimeler yetmez anlatmaya. Ama sokağa çıktığımda hayatımda bir şey değiştirmiyor. Osmanlı'yla gurur duyuyorum ama ben Cumhuriyet kadınıyım." dedi.

 

 

Posta