İç çamaşırıyla milli marş okuyan Süper Lig'in yengesine hapis istemi

İç çamaşırıyla milli marş okuyan Süper Lig'in yengesine hapis istemi
Güncelleme:

Süper Lig’de 1,5 sezon Çaykur Rizespor forması giyen Ukraynalı futbolcu Mykola Morozyuk’un eşi Irina Morozyuk, ayna karşısında iç çamaşırı ile Ukrayna Milli Marşı’nı okudu. Kısa sürede tepki toplayan paylaşım için hapis cezası isteniyor.

Çaykur Rizespor forması giyen Ukraynalı futbolcu Mykola Morozyuk’un eşi Irina Morozyuk, hapis xezasıyla karşı karşıya. Şubat 2021 yılında iç çamaşırı ile ayna karşısında milli marş okuyan Morozyuk'un paylaşımı büyük tepki toplamıştı. 

Görüntülerde Morozyuk'un pantolonunu yarıya kadar indirip sarı iç çamaşırı ile Ukrayna Milli Marşı’nı okuduğu görülüyor. 

Büyük tepkilere neden olan video tüm ülkede kınandı. Ukraynalı bir avukat Yuriy Yurchenko’ya göre, Irina Morozyuk devlet sembollerini kötüye kullanmaktan üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Yurchenko, “Ukrayna Ceza Kanunu’nun 338. maddesine göre, devlet sembolleriin kötüye kullanılması, vergiden muaf asgari gelirin yüzde 50’sine kadar para cezası veya 6 aydan 3 yıla kadar tutuklama ile cezalandırılabilir” ifadelerini kullandı.