İkbal Gürpınar eski eşine açtığı davayı kazandı !

İkbal Gürpınar eski eşine açtığı davayı kazandı !

Ünlü sunucu İkbal Gürpınar Ermiş, çocukları için eski eşi Burhan Karagözlü'ya açtığı nafaka arttırılması davasını kazandı.

Ünlü sunucu İkbal Gürpınar Ermiş, çocukları için eski eşi Burhan Karagözlü'ya açtığı nafaka arttırılması davasını kazandı. Mahkeme, Karagözlü'nün 9 yaşındaki oğlu için her ay 2 Bin 500 TL iştirak nafakası ödemesine hükmetti.

Ünlü sunucu İkbal Gürpınar Ermiş, ilk eşi Burhan Karagözlü'ye nafaka arttırımı davası açmıştı. İstanbul Aile Mahkemesi'nde dün görülen davanın duruşmasında taraflar adına avukatları hazır bulundu. İkbal Gürpınar Ermiş adına duruşmada hazır bulunan avukat, Karagözlü'nün 9 yaşındaki çocukları için ödediği Bin liralık nafakanın arttırılmasını ve davanın kabul edilmesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, davayı kısmen kabul etti. Gürpınar'ın 5 Bin liralık talebini fazla bulan mahkeme, ünlü sunucuya çocuğu için aylık 2 Bin 500 TL iştirak nafakası bağlanmasına hükmetti.

İLK YARGILAMADA BİN 400 LİRAYA HÜKMEDİLMİŞTİ

İkbal Gürpınar Ermiş, ikinci eşi Makine Mühendisi Burhan Karagözlü ile 1 Ekim 2004'te evlenmiş, 5 yıl süren bu evlilikten 1 çocukları dünyaya gelmişti. Gürpınar ve Karagözlü 2 Temmuz 2009'da boşanmışlardı. Mahkeme Karagözlü'nün çocuğu için aylık bin lira iştirak nafakası ödemesine karar vermişti. İkbal Gürpınar Ermiş, 5 yıl sonra Karagözlü'ye iştirak nafakasının aylık 5 bin liraya yükseltilmesi için dava açmıştı. Mahkeme, nafakayı 400 lira artırıp bin 400 liraya yükseltmişti. 400 lira artırımı az bulan İkbal Gürpınar Ermiş de davayı temyiz etmişti. Yargıtay, İkbal Gürpınar Ermiş lehine davayı bozarak, "hakkaniyete uygun bir nafakaya hükmedilmesi" istemişti.

ÇOCUĞUN YILLIK 17 BİN 700 TL OKUL ÜCRETİ VAR

Yargıtay'ın bozma ilamında İkbal Gürpınar'ın sunuculuk yaptığı, aylık 20 bin lira geliri olduğu ve ayrıca Sarıyer'de 3 dairesinin bulunduğu ifade edilmişti. Davalı baba Burhan Karagözlü'nün ise yapı şirketi sahibi olduğu, aylık 5 bin lira kazancının yanı sıra Yalova'da 24 dairesi bulunduğu kaydedilmişti. 2007 doğumlu müşterek çocuklarının ise yıllık 17 bin 700 lira özel okul ücreti olduğu belirtilmişti. Bozma ilamında, "Çocuğun ihtiyaçlarının artmış olduğu açık. Babanın gelir durumu dikkate alındığında nafaka az bulunmuştur. Çocuğun ihtiyaçlarındaki değişim dikkate alınarak hakkaniyete uygun bir nafaka takdir edilmesi gerekir" ifadelerine yer verilmişti.

ÜÇÜNCÜ EŞİYLE BOŞANMA DAVASI SÜRÜYOR

İkbal Gürpınar 2013'te evlendiği kendisinden 12 yaş küçük eşi Emre Ermiş'e boşanma davası açıp "Beni iffetsizlikle suçladı, dövdü" diyerek mahkemeden koruma talep etmişti. Gürpınar'ın eşi Emre Emriş ile olan boşanma davası ise sürüyor.