''İlk kez sanata ve sanatçıya bu kadar önem veren bir hükümet görüyorum''

''İlk kez sanata ve sanatçıya bu kadar önem veren bir hükümet  görüyorum''
Güncelleme:

Türkiye Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında başlatılan soruşturmayı tartışırken, tartışmaları alevlendirecek bir haber Güneş gazetesinden geldi. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete 3 sene önceki haberi yeni bir habermiş gibi sundu.

Türkiye Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında başlatılan soruşturmayı tartışırken bugün hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi 2015 yılındaki bir haberi yeni bir habermiş gibi okuyucusuna sundu.

Haberi hatırlamayanlar durumu önce farketmedi. Ancak sonradan ilgili haberin yeni değil aslında 2015 yılı tarihli olduğu ortaya çıktı.

Hatırlanacağı gibi Güneş gazetesi, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için dün sosyal medya hesabından "Televizyonda tehditler savururken sesin titremiyordu ama Metin n'oldu?", "Ayyaş Metin'in ardından ayı Baryam lakaplı darbekatör Müjdat Gezen de Halk TV'de kullandığı alçak sözlerinden dolayı polis eşliğinde adliyeye götürüldü" ifadeler kullanmıştı.

Halk TV'de yayımlanan "Halk Arenası" programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında dün soruşturma başlatılmış, iki ismin evine polis gitmişti. Savcılık, Akpınar ve Gezen'i adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk ederken, mahkeme de, Akpınar'ı ve Gezen'i, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza atması şartıyla serbest bırakmıştı.

Güneş gazetesi bugün sosyal medyadaki eleştirilere tepki için usta oyuncu Serdar Gökhan'ın, 2015 yılında hükümete yakın A Haber'e katıldığı bir programdaki açıklamalarını yeni bir habermiş gibi sundu.

Oyuncu Serdar Gökhan 2015 yılında yaptığı açıklamada 52 yıldır mesleğin içerisinde olduğunu ve çok sayıda hükümet gördüğünü belirterek, "Bu kadar sanata, sanatçıya ve tarihimize önem veren bir hükümet ilk kez bunları görüyorum. Bu yüzden çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum kendilerine" demişti.

Gökhan, o dönem şunları söylemişti:

"Bu kadar hainin bu kadar kahpenin var olduğu bir ülkede devlet yönetmek de çok zor. İnsanlarımız hainlikte yarış yapıyorlar. Benim iki dedem Balkan harbinde şehit oldu. Ben bu vatan için ölürüm. Biz bu memleketin kanıyla suyuyla toprağıyla ekmeğiyle büyüdük. Kimsenin bu memlekete hainlik yapmaya hakkı yoktur"

Fatih Portakal'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen tepkisiFatih Portakal'dan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen tepkisi

TBMM'de ''Akpınar ve Gezen'' gerginliğiTBMM'de ''Akpınar ve Gezen'' gerginliği

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen serbestMetin Akpınar ve Müjdat Gezen serbest

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar: İşte Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın savcılık ifadesi İşte Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın savcılık ifadesi

Erdoğan'dan Metin Akpınar'a: Bedelini ödeyecekErdoğan'dan Müjdat Gezen Metin Akpınar'a: "Bedelini ödeyecekler"

Seçiniz...