Karantina altındaki Wuhan'dan dönen model yaşadıklarını anlattı

Karantina altındaki Wuhan'dan dönen model yaşadıklarını anlattı
Güncelleme:

Kariyerini Çin'de sürdüren Brezilyalı model Adrielly Eger, ölümcül koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Wuhan şehrinden ülkesine döndü. Şu anda karantinada tutulan model, yaşadıklarını anlattı.

18 yaşındaki Brezilyalı model Adrielly Eger, yeni filizlenmeye başlayan kariyerini ardında bırakarak, koronavirüsün patlak verdiği Çin'in Wuhan şehrinden ülkesine döndü. Eger, karantinada altında geçirdiği günlerini, masa oyunları oynayarak ve aile bireyleriyle telefonda görüşerek geçiriyor. Geçtiğimiz pazar, genç model ve diğer 33 kişi daha Çin'den tahliye edilerek Brezilya'daki Anapolis Üssü'ne yerleştirildi. "Şimdi çok rahatladık" diyen Eger, "Oradaki riskli ortama maruz kalıyorduk. Sokağa çıkmanın güvenli olup olmadığını bilmiyorduk" dedi.

Model, Çinli yetkililerin karantina kararına kadar, 3 aylığına imzaladığı modellik sözleşmesi kapsamında Wuhan'da kalıyordu. Virüsün 'merkez üssü' Wuhan'da çok sayıda Brezilyalı bir video çekerek, Bolsonaro hükümetinden tahliye talebinde bulunmuştu. Çin'de geçici şekilde ikamet eden ve Brezilya'ya dönen kimsede virüs tespit edilmedi, herhangi bir virüs semptomuna da rastlanmadı.

Ordu üssündeki bir otelde konaklayan 34 kişiye internet, telefon ve dinlenme alanları tesis edildi. Karantina altındakiler, ordu korosunun etkinliklerine katılırken çektirdikleri selfie'lerini sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Bu selfiler'de bugüne kadar maskesiz görünen olmadı. Ünlü model, Brezilya'da karantina altında geçirdiği günlerin, Çin'e göre çok daha rahat ve hızlı geçtiğini belirtiyor. Sağlık Bakanlığı, ülkede henüz koronavirüs izine rastlanmadığını, birkaç şüpheli vakanın ise soruşturulduğunu açıkladı.