Kenan İmirzalıoğlu iki otelini kapattı

Kenan İmirzalıoğlu iki otelini kapattı

Turizmdeki kriz ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nu da vurdu.

Cihangir’de gerçekleştirdiği apart otel yatırımlarıyla dikkat çeken sanatçı Kenan İmirzalıoğlu, turizmin yaşadığı ekonomik krizden etkilendi ve iki otelini kapatmak zorunda kaldı.

Yurt Gazetesi'nden Sibel Köklü'nün haberine göre, Cihangir’in Çukurcuma tarafına bakan sokaklarında çok sayıda apartmanı satın alarak yenileyen ve apart otele çevirenKenan İmirzalıoğlu, dizilerden kazandığı paraları emlak-otel yatırımları ile değerlendiriyordu.

İlk zamanlarda işleri çok iyi gitti. Otelleri tıklım tıklım doluyordu. İnternet üzerinden satış yapan uluslararası otel-rezervasyon siteleriyle çalıştığı için, özellikle Avrupalı turistler büyük ilgi gösteriyordu. Suriye’de savaş derinleştikten sonra Türkiye’ye veİstanbul’a büyük bir Arap turist akını başladı.

Savaş bölgelerinden kaçabilecek kadar parası olanlar, Avrupa’ya gitmeden önce gelip İstanbul’da uzun süreli konaklama yapıyordu. Kenan İmirzalıoğlu’nun otelleri de günlük değil, bir-iki hafta bazen bir ayı bulan sürelerle kalan Arap turistleri ağırladı.

Sonra İstanbul ve Türkiye’nin büyük şehirlerinde bombalar patladı. Avrupa ülkeleri vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri için uyardı. Şimdi İstanbul’da Avrupalı turist görmek neredeyse imkansız.

Zengin Arap turistlerin sayısı da bu dönemde azaldı ve var olan otellerin dolmasına yetmez oldu. Kendini çevirecek, masrafını çıkaracak kadar iş yapamayan, odalarını dolduramayan apart oteller de birer birer kapanmaya veya el değiştirmeye başladı. Kenan İmirzalıoğlu’nun da kapattığı iki oteli devredeceği, binaların konut olarak kullanılabilmesi için tadilata başlandığı konuşuluyor.