Kurtlar Vadisi Darbe davası başladı

Kurtlar Vadisi Darbe davası başladı
Güncelleme:

Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol’un yargılandığı ve 300 bin TL'lik tazminat istenen "Kurtlar Vadisi Darbe"ye hakaret davası başladı

Bir televizyon programında 'Kurtlar Vadisi Darbe' dizisinin FETÖ ile bağlantılı olduğu yönünde hakaret ve iftira attıkları iddiasıyla haklarında 8 yıl 4’er aya kadar hapis istemiyle dava açılan Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol’un yargılanmasına başlandı.

Sözcü gazetesinden Yalçın Bel'in haberine göre duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, maddi kayıp yaşadığını belirterek, “O dönemde kuru ile yaş ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi ve dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla 300 bin liralık tazminat davası da açtık” dedi. İstanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde, bir televizyon programında şüpheliler Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol'un farklı tarihlerde “Kurtlar Vadisi Darbe” dizisinin senaryosunda FETÖ terör örgütünden talimat alındığını iddia ettiği ve dizinin 15 Temmuz hain darbe girişimini önceden bildiklerini öne sürdüğü belirtilmişti. İddianamede şüpheliler “hakaret ve iftira” suçlarından 1 yıl 9 ay 15’er günden 8 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

“MADDİ HASARIM VAR”

Davanın bugün ilk duruşması görülürken, duruşmaya müşteki sıfatıyla dizinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu ile birlikte katıldı. Tutuksuz sanıklar Nihat Doğan, Bircan İpek, Ömür Varol, Cihad Zembat ve Gülşah Saraçoğlu ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan müşteki Necati Şaşmaz, “Ben iftiradan hakarete uğradım. Şikayetçiyim, davaya müdahil olmak istiyorum. Suçtan kaynaklı maddi hasarım vardır. Bahsettiği dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira attıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde kuru ile yaş ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası da açtık” dedi.

300 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Necati Şaşmaz'ın avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu, “Şikayetimiz devam etmektedir. Davaya katılmak istiyoruz. Tazminat davası 300 bin TL'lik bir tazminat davamız da vardır” diye konuştu. PANA Film avukatı ise, şirket olarak maddi manevi zarara uğradıklarını belirterek, “En büyük zarar Kurtlar Vadisi'ne verilmiştir. Kanallarla görüşmelerde bazı sıkıntılar yaşanmış son müvekkil şirketin çekmiş olduğu Kurtlar Vadisi Vatan filminin izlenme sayısı öncekine göre azalmıştır. Buna sanıkların sebebiyet verdiğini düşünmekteyiz. Kurtlar Vadisi Vatan filmi vizyona girmeden önce bu algının kasıtlı olarak oluşturulduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

SANIKLARA ZORLA GETİRME KARARI

Sanıkların avukatı söz alarak, müvekkillerinin televizyon kanalında canlı yayında oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılamadıklarını belirterek, ifadelerinin Çağlayan Adliyesi'nde alınmasını talep etti. Bunun üzerine Necati Şaşmaz'ın avukatı Alioğlu, “Sanıkların mahkemeye usulüne uygun gelmediklerinden dolayı haklarında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme, sanıkların zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Sözcü