Kuryeye işkence iddiasına 32 yıl hapis istemi

Kuryeye işkence iddiasına 32 yıl hapis istemi
Güncelleme:

Evine gelen kuryeyi alıkoyarak saatlerce işkence ettiği iddiasıyla gündeme gelen iş insanı İpek Hattat hakkında iddianame hazırlandı. İpek Hattat için 5 ayrı suçtan 32 yıl hapis cezası istendi.

Tabletinin tamir edilmediği gerekçesiyle evine gelen kuryeyi saatlerce alıkoyduğu iddia edilen iş insanı İpek Hattat, iddianame kabul edilirse İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 ay suçtan yargılanacak.

KURYE POLİS EKİPLERİNCE KURTARILDI

Kurye Renas Demirkaya'ın iddianameye giren ifadesinde, "Bağırmaya başladı, hakaret etti, o sırada ben patronu arayınca telefonu alıp paramparça etti" dedi. Kurye Renas Demirkaya, geri dönmeyince patronu polisi arayıp durumu iletirken, bunun ardından eve giden polis ekipleri iki saatin ardından kuryeyi kurtardı. Renas Demirkaya, evde alıkonulduğu sırada İpek Hattat tarafından hakaretlere maruz kaldı, köpek dışkısının üstüne oturmaya zorlandığını söyledi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAK 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli İpek Hattat’ın, ‘Konutta birden fazla kişi ile yağma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Mala zarar verme’, ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarından 12 yıldan 32 yıla kadar hapsi istenirken, diğer şüpheliler Hüseyin Sami Yüzer ve Veysel Güven için ise ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Konutta birden fazla kişi ile yağma’ suçlarından ayrı ayrı 11’er yıldan 25’er yıla kadar hapisleri istendi.