Müslüm filmiyle ilgili dikkat çeken iddia

Müslüm filmiyle ilgili dikkat çeken iddia
Güncelleme:

Vizyona girdiği günden itibaren gişede büyük başarı yakalayan 'Müslüm' filmiyle ilgili Gazeteci Soner Yalçın, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Filmde anlatılan hikayenin Müslüm Gürses'in hayatının birebir aynısı olmadığını vurgulayan Yalçın, Müslüm Gürses'in kız kardeşinin babası tarafından öldürüldüğünün de net olmadığını açıkladı.

Yalçın Sözcü gazetesindeki yazısında Türk sinema tarihine geçen Müslüm filmini tüm detaylarıyla kaleme aldı. İşte filmin senaryosunun aslında Müslüm Gürses'in hayatını doğru bir şekilde aktarmadığını belirten eden Soner Yalçın'ın yazısından dikkat çeken ayrıntılar:

Babası torbacı idi; esrar/cıgaralık sarar-içer ve satardı. Eşini “namus meselesi” yüzünden öldürdü.
Kızını öldürdüğünü hiç duymadık! (Keşke Adana'da bir gazeteci şu cinayet dosyasını bulup açıklığa kavuştursa!)
Tarihe hakikat mirası bırakmak lazım; senaryo ayrıdır, gerçek apayrı!
Filmde, içki kadehi elinden düşmeyen Müslüm Gürses, içkiden ziyade “cıgara” (ve novalgin gibi ilaç) tiryakisi idi. Öyle ki… Film başındaki kazanın sebebi, şoförün (ki taksicidir) uyuması değil, Müslüm'ün “cıgara” dumanından etkilenmesidir. “Mersin 33” pavyonu müdavimleri için bu sır değildir!
Filmde kardeşi Ahmet'in, 1982'de askerden kaçtığı için vurulduğu gerçek; ama Ahmet'in o gün “cıgara çekmekten” kafasının “iyi” olduğu eksik!
Müslüm Gürses'de sır çok…
Müslüm Gürses, “Arap Alevisi” olduğunun bilinmesini istemezdi!
Bundan da emin değilim. 

Soner Yalçın'ın yazısının tamamı için...