Müzik dünyası yasta! Bir efsane daha hayatını kaybetti

Müzik dünyası yasta! Bir efsane daha hayatını kaybetti
Güncelleme:

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük gitaristlerinden biri olan Jeff Beck, geçirdiği bakteriyel menenjit sebebiyle hayatını kaybetti.

Dünyanın tarihinin en iyi gitaristlerinden biri olarak gösterilen Jeff Beck, 78 yaşında hayatını kaybetti. 

Müzisyenin ailesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Beck'in ani bir şekilde yakalandığı bakteriyel menenjit sebebiyle öldüğünü duyurdu. Aile açıklamasında "Jeff Beck'in vefat haberini ailesi adına derin ve derin bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Aniden bakteriyel menenjite yakalandıktan sonra dün huzur içinde vefat etti. Ailesi, bu muazzam kaybı işlerken mahremiyet istiyor" ifadelerini kullandı.

 Beck'in ölümünün ardından dünyaca ünlü müzisyenler başsağlığı mesajları yayınladı. David Gilmour, Mick Jagger, Ozzy Osbourne, Zakk Wyde, Jon Bon Jovi, Rod Stewart, Jimmy Page ve daha birçok müzisyen, Beck'in yeteneğinden bahsetti ve ölümünden duydukları üzüntüleri dile getirdi.

JEFF BECK KİMDİR?

1944'te İngiltere'de doğan Beck, 1963'te Jimmy Page ve Eric Clapton ile birlikte kurdukları The Yardbirds grubuyla ünlendi. 

Sekiz kez Grammy ödülü kazanan sanatçı, 1992'de The Yardbirds grubu ile ve 2009'da solo sanatçı olarak Rock and Roll Onur Listesi'ne alındı.

Rolling Stone dergisi 2015'te yaptığı En İyi 100 Gitarist listesinde Beck'i 5. sırada göstermişti.