Netflix'in yeni dizisi bir ayda 82 milyon izlendi

Netflix'in yeni dizisi bir ayda 82 milyon izlendi
Güncelleme:

Netflix'in yeni dizisi Bridgerton izlenme rekorları kırıyor. Julia Quinn'in romanından uyarlanan dizi, 4 haftada 82 milyon izlenmeye ulaştı. Milenyum ve Z Kuşağı için tasarlanan Bridgerton, Netflix'in şimdi kadar en çok izlenen dizisi oldu.

Dijital medya platformu Netflix'in son bir ayda en çok izlenen dizisi belli oldu.  25 Aralık'ta gösterime giren Bridgerton dizisi, 28 gün içinde 82 milyon hanede izlendi.

Türkiye'de de büyük ilgi gören Bridgerton ile ilgili açıklama yapan şirket, kendi beklentilerini de aşan bu sonuçlarla, Bridgerton'un "şimdiye kadar en çok izlenen dizisi" olduğunu duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD'li yazar Julia Quinn'in romanından uyarlanan dizi, aralarında ABD, İngiltere, Hindistan, Fransa ve Brezilya'nın da bulunduğu 83 ülkede en çok izlenen Netflix yapımı oldu.

 Bridgerton, Türkiye'de de bu ay en çok izlenen Netflix dizisi.

Netflix, Bridgerton'ın Japonya hariç gösterildiği her ülkede ilk 10'a girdiğini söylüyor.

Şirketin ölçümleri herhangi bir yapımın en az iki dakika süreyle izlenmesini temel alıyor.

Dizinin başrol oyuncusu Phoebe Dynevor, Instagram mesajında hayranlarına teşekkür etti, "Bu dizinin arkasındaki ekiple gurur duyuyorum" dedi.

MİLENYUM VE Z KUŞAKLARI İÇİN TASARLANDI

1800'lerin Londrası'nda geçen ve sekiz kardeşin yüksek sosyetedeki aşk ve mutluluk arayışını konu alan dizi, milenyum ve Z Kuşağı için tasarlandı.

Dizinin ardından Julia Quinn'in kitabı da ilk kez New York Times'ın en çok satanlar listesine girdi.

Netflix'te en çok izlenen dizi rekoru daha önce The Witcher dizisine aitti. Netflix diziyi ilk 28 gün içinde 76 milyon kişinin izlediğini açıklamıştı.

Netflix'in orijinal yapımlardan sorumlu başkan yardımcısı Jinny Howe, "Geleneğe meydan okuyan Bridgerton, tarihi dizilerin belli bir izleyici kesimiyle sınırlı olmadığını gösterdi" dedi.

 
Netflix geçen hafta dizinin ikinci sezonunun çekimlerine ilkbaharda başlanacağını duyurmuştu.