Nihat Doğan: ''Kabe tavafa açılsın!''

Nihat Doğan: ''Kabe tavafa açılsın!''
Güncelleme:

Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle üst düzey alarm düzeyindeyken Nihat Doğan, Twitter hesabından yaptığı akılalmaz çağrı ile insan hayatını hiçe saydı ve yazdıklarıyla tepki çekti.

Tüm dünya sert önlemler alarak corona virüsü ile mücadele etmeye çalışırken, Nihat Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı akılalmaz çağrı ile bu mücadeleye sekte vurmaya çalıştı.

İbadethanelerin bile virüsle mücadele kapsamında yer yer kapatıldığı bir dönemde Doğan, Kabe’nin yeniden tavafa açılmasını istedi ve bir çağrıda bulundu.

Doğan, insan hayatını hiçe saydığı ve bu düşüncelerine dini alet etmekten de çekinmediği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ey efendiler, Kabe neden yalnız! Neden öksüz! Tavaf neden durur ve buna bir Müslüman neden ses çıkarmaz anlamış değilim. Corona virüsü olmayan temiz 50-100 insan da mı bulamadılar tavaf yapacak? Yoksa virüsten ölümden korktuğumuz kadar Allahtan mı korkmuyoruz?”

Suudi Arabistan, corona virüsü nedeniyle Mart ayının ilk günlerinde Kabe’deki tavaf ve sa’y alanlarının kapatılacağını, Mescid-i Haram’da sadece namaz kılınacağını duyurmuştu.

Nihat Doğan: ''Kabe tavafa açılsın!'' - Resim : 1

 

Seçiniz...

Etiketler nihat doğan tavaf kabe