Nurgül Yeşilçay'a büyük şok

Nurgül Yeşilçay'a büyük şok

Nurgül Yeşilçay'ın, Erkan Petekkaya'ya cep telefonu mesajlarıyla "hakaret" ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Erkan Petekkaya ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Nurgül Yeşilçay ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, kimlik tespiti yapılan müşteki Erkan Petekkaya, aylık gelirinin 450 bin lira olduğunu söyledi.

Petekkaya, cep telefonu numarasının tutanaklara geçirileceği sırada, basın mensuplarının duruşma salonunda bulunmamasını istedi. Petekkaya'ya ait bu bilgi, basın mensupları salondan çıkarıldıktan sonra tutanağa geçirildi. Gazeteciler, daha sonra yeniden salona alındı.

Müşteki Petekkaya, ifadesinde, iddianamede ve sanığın belirttiği şekilde sette, senaryo gereği öpüşme meselesi nedeniyle tartışma meydana gelmediğini ifade ederek, "Söz konusu öpüşme sahnelerinin çekimlerini tamamlamıştık. Yedigöller'de söz konusu çekimleri yaptık. Akşam çekimimiz vardı. Çekime Nurgül geç geldi. Biz öpüşme sahnelerini çektikten sonra dinlendik. Sonra tekrardan çekim yapılacaktı. Yemek sahnesiydi. Rolümüzü çalışıyorduk. Bu çalışma sırasında senaryo gereği Nurgül'ün adı dizide Gülseren'di, ona 'Hangi müzikten hoşlanıyorsun' diye sorduğumda bana küfretti. Kendisi setten kalkıp gitti. Çekimleri yapamadık." dedi.

Petekkaya, bu sırada, sinirlendiğini ve tansiyonu olduğunu belirterek, oturmak için izin istedi. Hakimin izni üzerine Petekkaya, ifade vermeye oturarak devam etti. Şirketin tutanaklarında da bu durumun görülebileceğini, mesajların bu olaydan sonra olduğunu dile getiren Petekkaya, şikayetçi olduğunu, davaya katılma talebinde bulunduğunu söyledi.
Petekkaya, 20 yıldır bu işte çalıştığını ifade ederek, Nurgül Yeşilçay'ın çok akıllıca bir operasyon yaparak, kadınlar haftasında röportajı gerçekleştirdiğini, toplumun gözünde kötü duruma düştüğünü anlattı. Erkan Petekkaya, itibarının iadesini istediğini belirtti.

Aralarında öpüşme krizi olmadığını, bu kavgayı kapatmak için Yeşilçay'ın bu olayları çıkardığını ve yalan söylediğini savunan Petekkaya, Yeşilçay'ın, adını "kadın tacizcisine", "mobbingci"ye çıkardığını, dizi ekibine ağır hakaretler ettiğini kaydetti.

Sanık Yeşilçay'ın avukatı Hande Kuray Mutlu, müvekkilinin bugün duruşmaya işi çıktığı için gelemediğini, bir sonraki celse hazır olacağını söyledi.

Mahkeme, Nurgül Yeşilçay'ın bir sonraki celse hazır edilmesi için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Erkan Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda ve cep telefonuna attığı mesajlarda kendisine hakaret ettiğini iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatılıyor.

Soruşturma kapsamında alınan Yeşilçay'ın ifadesine yer verilen iddianamede, Yeşilçay'ın "Dosyadaki telefon mesajlarını Petekkaya'nın sette yaptığı davranışları nedeniyle attım. 'Erkekliğini kadınlığım üzerinden taçlandırmazsın' sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan benim. Benim hakaret kastım yoktur.'' ifadelerine yer veriliyor.

Sanık Nurgül Yeşilçay'ın şikayetçi Petekkaya hakkında gazete röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği kaydedilen iddianamede, Yeşilçay'ın attığı cep telefonu mesajlarında ise "hakaret" suçunu işlediğini aktarılıyor. İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.