Orhan Gencebay: Yıllar sonra benden özür dilediler

Orhan Gencebay: Yıllar sonra benden özür dilediler

Arabesk müzik yaptığı için eleştirildiğini söyleyen Orhan Gencebay, ''Beni eleştirenler yıllar sonra özür diledi'' dedi.

Arabesk müziğin efsane ismi Orhan Gencebay, NTV'nin ekran yüzlerinden Gülay Afşar'ı Bodrum'daki yazlık evinde ağırladı.

İçindeki müzik aşkını çok küçük yaşlarda fark eden Orhan Gencebay, 6 yaşında mandolin ve keman dersleri almaya başladığını, bağlama ve tambur aşkıyla birlikte Türk Halk müziğine yöneldiğini anlattı. İlk profesyonel bestesini 13 yaşında yaptığını açıklayan Gencebay, batı müziğini de tüm incelikleriyle küçük yaşlarda öğrendiğini belirtti.

"TAVLADA YENİLDİM, ŞARKICI OLDUM" 

Müziğe sevdalı olsa da "Plak tekliflerini reddediyordum, şarkıcı olmak istemiyordum" diyen Gencebay, müzik şirketi sahibi Mahmut Tezcan'la girdiği bir iddia sonucu sanat hayatına başladığını, "Mahmut Tezcan'a tavlada yenildim, sözümü tutup şarkıcı oldum" sözleriyle anlattı.

"ARABESK MÜZİK YAPIYORUM DİYE ELEŞTİRENLER ÖZÜR DİLEDİ"

Satış ve dinlenme rekorları kıran 'Bir Teselli Ver / Yorgun Gözler', 'Hor Görme Garibi', 'Hatasız Kul Olmaz' gibi albüm ve şarkıların hikayeleri anlatan Gencebay, o dönemde yaptığı müzikle ilgili yaşadığı zor zamanlara da değindi.
Müziğine bakışın değiştiğini söyleyen sanatçı, "Arabesk müzik yapıyorum diye eleştirenler yıllar sonra benden özür diledi" açıklamasında bulundu.

"Ben Türk müziğinin devamıyım" diyen gencebay, müziğinin sadece arabesk ile sınırlandırılmaması gerektiğini vurguladı.

"OĞLUM OYUNCU OLUYOR"

Bir müjde de veren Orhan Gencebay, "Oğlum Gökhan Gencebay oyuncu oluyor. Çok yetenekli. Dersler aldı. Ben de onayladım. Yakında güzel bir projede yer alacak" dedi.