Şarkıcı Kutsi'ye 51 yıl hapis !

Şarkıcı Kutsi'ye 51 yıl hapis !

''Sahte çürük raporu'' soruşturmasında şarkıcı Kutsi'ye de ceza gelebilir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sahte çürük raporu çetesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. Savcılık tarafından hazırlanan 55 sayfalık iddianamede, ünlülerin psikiyatrisi olarak bilinen emekli Tabip Albay Dr. Haşmet Işıklı çete lideri olarak yer aldı.

RÜŞVET KARŞILIĞI SAHTE RAPOR

İddianamede, Haşmet Işıklı’nın çeteyle irtibata geçtiği belirlenen 12 kişiye Kasımpaşa Asker Hastanesi’nde tedavi gördüğüne ve teşhis konduğuna dair resmi yazılar verdiği, kişilerden rüşvet aldığı ve bu işler için görüştüğü kişileri Etiler’deki özel muayenehanesinde kabul ettiği belirtildi.

KUTSİ’YE 3 KEZ RAPOR VERİLMİŞ

İddianamede şarkıcı Kutsi de şüpheliler arasında yer aldı. Şarkıcı Kutsi’nin de çete ile irtibata geçerek askere gitmemek için 3 kez geciktirme raporu aldığı anlatıldı. İddianamede, Kutsi’nin çeteden ‘depresif bozukluk’ tanıları ile birer yıl arayla 3 kez sevk geciktirme raporu aldığı, raporlarını 2006, 2007 ve 2009 yıllarında şüpheli Haşmet Işıklı’nın verdiği kaydedildi. Kutsi ile Işıklı’nın telefon trafiğinin de tespit edildiği iddianamede yer aldı. İddianamede rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarını 3’er kez gerçekleştirdiği belirtilen Şarkıcı Kutsi’nin 18 yıldan 51 yıla kadar hapsi istendi.