Serenay Sarıkaya'nın kabusu olan hayranı hakkında yeni gelişme

Serenay Sarıkaya'nın kabusu olan hayranı hakkında yeni gelişme
Güncelleme:

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'nın aracına saldıran T.D. isimli takıntılı hayranının aklı dengesinin yerinde olmadığı ortaya çıktı.

Uzun süredir ekranlardan uzak olan Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz ay otomobiliyle Etiler’de bulunan evine doğru giderken kabusu yaşamıştı.  Aracı takıntılı hayranı T.D tarafından tekmelenen oyuncunun şoförü ise durmak yerine direkt siteye giriş yapmıştı. Sarıkaya olayın ardından Etiler Karakolu’na gidip şikayette bulunmuştu. Saldırıda bulunan şahsın, Sarıkaya’yı sürekli adım adım takip edip, taciz ettiği öğrenilmişti. 

HEMEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından Serenay Sarıkaya avukatı İsmail Filiz aracılığıyla mahkemeye başvurarak T.D hakkında koruma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren mahkeme, saldırganın iki ay süreyle uzaklaştırma almasına karar vermişti.

"PSİKOLOJİMİ ALTÜST ETTİ"
Sarıkaya, verdiği ifadede; “Bu şahsın beni ısrarlı bir şekilde takip etmesi, ölümle tehdit etmesi ve en sonunda ikametimin önüne gelip aracıma zarar vermesi can güvenliğim açısından beni çok tedirgin etmektedir. Şüphelinin beni takıntı haline getirdiğini düşünmekteyim. Şüpheli, psikolojimi altüst etti. Canıma kast etmesi düşüncesiyle iş hayatımın durmasına ve dışarı dahi çıkamaz hale gelmeme sebep olan şüpheliden şikayetçiyim” demişti.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL!
Güzel oyuncunun şikayette bulunmasının ardından söz konusu takıntılı hayran, emniyette verdiği ifadesinde Sarıkaya ile ruh eşi olduklarını belirterek "Allah katında onunla benim eş kılındığımızı hissediyor ve düşünüyorum" demişti.

İfadesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen şüpheli T.D'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altına alınmasına karar verilmişti. Yaklaşık bir ay gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edildi.

DOSYA UZLAŞTIRMA SAVCILIĞINA GÖNDERİLDİ
Bunun üzerine soruşturmaya bakan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu, dosyanın Uzlaştırma Savcılığı'na gönderilmesine hükmetti. Serenay Sarıkaya'ya ile halen gözlem altında tutulan şüphelinin avukatına tebligat gönderilerek uzlaşmak isteyip istemediği sorulacak. Taraflar, uzlaşırsa dava açılmayacak.

‘KADES’ VURGUSU
Öte yandan Sarıkaya, yaşadığı üzücü olayın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu süre zarfında kendimi ne kadar çaresiz hissettiğimi, etrafımdaki sevdiğim insanları koruyamadım duygusuyla ne kadar kahrolduğumu sizlere tarif etmem mümkün değil, çok üzgünüm. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadale ekibindeki herkese, ben ve benim gibi kadınların yalnız olmadıklarını hatırlattıkları için teşekkür ederim. Tüm kadınların telefonunda KADES uygulaması olmalı… Lütfen yükleyin.”

DHA