Sosyal medyada Babil depremi: Mekanın sahibi geri döndü

Güncelleme:

Star TV'nin yeni dizisi Babil, ilk bölümüyle sosyal medyayı salladı. Reklam vermeden yayınlanan dizinin ilk bölümü yüksek temposu, usta oyuncu kadrosu, dramatik ve ilginç hikayesiyle seyircileri ekran başına kilitledi.

Halit Ergenç, Ozan Güven, Nur Fettahoğlu, Mesut Akusta, Aslı Enver ve Birce Akalay'ın başrollerini paylaştığı Babil hakkında sosyal medyada on binlerce paylaşım yapıldı. Dizi Twitter'da TT listesinde bir numarada yer aldı. Başarılı oyuncu Halit Ergenç için ise sosyal medyada "Mekanın sahibi geri döndü" paylaşımları yapıldı.

Ay Yapım imzalı Babil'in 1. bölümünde, haksız yere çalıştığı üniversiteden atılan ve aynı zamanda hasta olan 7 yaşındaki çocuğunun tedavisi için para bulmaya çalışan ekonomi profesörü olan İrfan’ın (Halit Ergenç) hayatındaki büyük değişimin ilk dönemleri anlatıldı. Çocukluk arkadaşı Egemen ile oğlunun tedavisi için para bulmaya çalışan İrfan, adeta bambaşka biri oldu.

BABİL 2. BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

Babil'in 24 Ocak Cuma ekrana gelecek olan 2. bölümden çarpıcı bir fragman da yayınlandı. Kendilerini öldürmek isteyen Süleyman'ın elinden kurtulan İrfan, planladığı işi hayata geçirmek için yeni bir maceraya giriyor.

Diğer yandan ise İrfan ile Aslı Enver'in canlandırdığı Ayşe karakterinin yolları bir kez daha kesişiyor.

BABİL DİJİTAL PLATFORM İÇİN ÇEKİLMİŞTİ

Ay Yapım tarafından ilk olarak beIN Connect için çekilen ve dijital platformda yayınlanacak olan Babil, yayın takviminde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ertelenmişti. Yapılan görüşmelerden sonra dizi Star TV'ye satıldı. Dijital platformda 60'ar dakikadan oluşan 13 bölüm olarak ilk sezonu tasarlanan dizi, televizyona geçince format değiştirdi. Star TV'de iki bölüm birleştirilerek yayınlanan Babil'in 1. bölümü 120 dakikadan uzun sürdü.

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Babil'in 17 Ocak Cuma ekrana gelen ilk bölümü sırasında Twitter'da on binlerce paylaşım yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları başarılı oyuncu Halit Ergenç'in oyunculuğun övgüler yağdırdı. Dizideki göndermeler ve Ozan Güven ile Halit Ergenç arasındaki replikler de izleyicilerin beğenisini kazandı.