Survivor'da kim elendi ?

Survivor'da kim elendi ?
Güncelleme:

Survivor 2017'de eleme gecesinde adaya veda esen isim belli oldu.

Survivor 2017'de dün gece eleme heyecanı yaşandı! Eleme gecesi öncesinde ise Ünlüler ve Gönüllüler takımı arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İletişim ödülü için mücadele eden Ünlüler ve Gönüllüler takımında kıran kıran kırana bir mücadele yaşandı. Berna'nın parkurda bir anda düşmesi ise herkesi korkuttu. Doktor, Metin Kuş kontrolünde ayağa kalkan Berna büyük acı yaşadı.

İletişim ödülünü kazanan Ünlüler takımı aileleri ile anlık mesajlaşma fırsatını yakaladı. 

SURVİVOR'DA KİM ELENDİ

Elemeye kalan Sema, Sabriye ve Şahika'dan en az SMS Oyunu alan Survivor'dan elenecekti. Survivor 2017'de bir eleme konseyi daha geride kaldı. Elemeye çıkan 3 isimden biri olan Şahika yarışmaya veda etti. 

Survivor 2017’de bu hafta iki dokunulmazlık oyununu da ünlüler takımı kaybetti. Cumartesi yayınlanan bölümde ünlüler takımında, konseyde adı en fazla yazılan Sabriye ilk eleme adayı old. Bireysel dokunulmazlık sembolünü kazanan Furkan ise ikinci aday olarak Şahika’nın ismini söylemişti. Pazar akşamı yayınlanan bölümde ise, Survivor’da ilk kez oynanan su topu oyununu gönüllüler kazandı.  Dokunulmazlığı yine kaybeden ünlüler takımındaki konseyde adı en fazla yazılan Sema 3. eleme adayı oldu.

Bireysel dokunulmazlık sembolünde Serhat ile sona kalan yarışmacı Adem, sembolü kazandı ve dokunulmaz oldu. Ancak Adem değişen kurallar gereği isim söyleyemezken kendini korumaya almış oldu. Böylece Survivor ünlüler takımında Sabriye, Şahika ve Sema elemeye kalan isimler oldu. 

SURVİVOR PUAN SIRALAMASI NASIL YAPILIYOR?

Survivor 2017 bir çok yenilikle başladı. Bu yeniliklerden biri de puan hesaplamasında gerçekleşti. Önceki yıllardan farklı olarak kaybedilen oyunlarda puan düşürülmesi gerçekleşen yeni puan tablosunda yarışmacılar zirve için de kendi aralarında bir mücadele içine giriyor. Peki Survivor 2017'de puan sıralaması nasıl yapılıyor?

Puan Sıralaması Kuralları
* Birebir oyunlarda kazanan 3 puan alacaktır. Oyunu kaybeden ise 1 puan kaybedecektir.

* İkişer kişilik oyunlarda kazanan iki yarışmacı 2’şer puan alacaktır.

* Grup oyunlarında atıcı 2 puan alacaktır.

* Bayrak oyunlarında kazananlar 3 puan alacaktır.

* Aynı puanda olan yarışmacıların sıralamasında, oynadığı oyun sayısı daha az olup daha az mağlubiyet alan üstte oluyor.

* YKB sembol oyunlarında; sembolü kazanan yarışmacılara 2'şer galibiyet, 6'şar puan; finalistlere 1'er galibiyet, 3'er puan verilecektir. Diğer yarışmacılara 1'er mağlubiyet verilecektir.

* Grup oyunlarında; kazanan takımdan yarışmacılara 1 galibiyet ile 1'er puan verilecek, kaybeden gruptaki yarışmacılara 1 mağlubiyet verilecektir.

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

Şahika Ercümen 16 Ocak 1985 Çanakkale doğumludur. Türkiye serbest dalış rekorunu elinde bulunduran Şahika Ercümen Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur. eğitim hayatına Başkent Üniversitesi yüksek lisans programı ile de devam etmektedir.

Şahika Ercümen'in kariyerine göz atmak gerekirse 2006 yılında İspanya'da serbest dalış şampiyonasına katılmış ve bu şampiyonada göstermiş olduğu başarı neticesinde Türkiye rekorunu da elinde bulundurmaktadır. Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda dinamik apnea Türkiye şampiyonasında tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekorunu kırmıştır. 2008-2010 yılları arasında Türkiye Sualtı Hokeyi Milli Takımı ile Avrupa üçüncülü elde etmiş olan Şahika Ercümen Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği sakatlığa rağmen Avrupa Dördüncülüsi olmuştur.

2009 yılında serbest dalış Türkiye şampiyonluğunu elde eden Şahika Ercümen 2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin sahibi olmuştur. 2011 yılına gelindiğinde ise Avusralya'da buz altında tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi katetip hem erkeklerde hem de kadınlar Buzaltı Yatay dalış dünya rekorunu egale etmiştir. 2011 yılı içerisinde 60 metreye paletsiz dalarak yine bir rekora daha imzasını atmıştır Şahika Ercümen. 2014 yılına geldiğimizde ise Antalya'nın kaş ilçesinde paletsiz yaptığı dalışta 91 metreye dalarak dünya rekoru kırmış ve ardından paletsiz ip destekli serbest dalış kategorisinde 72 metrelik derece yaparak yeni bir dünya rekoruna da imzasını atmıştır.

2015 yılında Şahika Ercümen Antalya'nın Kaş İlçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda paletli sabit ağırlık ip destekli dalış kategorisinde 70 metrelik kendi rekorunu kırarak 72 metreye dalmış ve yeni bir rekora daha imzasını atmıştır. 2016 yılına gelindiğinde ise Kaş-Hidayet Koyu'nda değişken apırlıklı paletsiz kategoride 93 metreye dalarak yeni bir rekora daha imza atmıştır.

Seçiniz...