Tamer Karadağlı bu kez de Merve Dizdar'ın konuşmasını beğenmedi

Tamer Karadağlı bu kez de Merve Dizdar'ın konuşmasını beğenmedi
Güncelleme:

Antalya Altın Portakal’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Nihal Yalçın’ın konuşması sırasında takındığı tavırla tepki toplayan Tamer Karadağlı, bu kez de Cannes Film Festivali'nde kazandığı ödülle Türkiye'yi onurlandıran oyuncu Merve Dizdar'ı eleştirdi.

Oyuncu ve sanatçı Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne"deki rolüyle Cannes Film Festivali'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Dizdar, konuşmasında "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.

Dizdar'ın sözleri iktidara yakın isimlerin tepkisine neden oldu.

O tepkilere bir yenisi daha eklendi. Oyuncu Tamer Karadağlı, Dizdar'a Fransa'nın Cezayir işgalini hatırlatarak, "Cezayirli kız kardeşleri için de geçerli mi söyledikleri?" diye sordu.

Karadağlı, Merve Dizdar'ın "Türkiye'yi Batı'ya şikâyet etmesinin" kendisine doğru gelmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Merve Dizdar’ı aldığı ödülden dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Gerçekten hem bir meslektaşı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak inanılmaz gurur duydum. Göğsüm kabardı. Amaaa... konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendisi Fransa’nın yıllarca işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyleri düşünüyor mu?

Cezayirli kız kardeşleri için de geçerlimi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor) Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri?

Yurtdışında böyle bir ödül alırken onu bu ödüle taşıyan bu ülkenin okulları, bu ülkenin televizyon kanalları. Hele ki en popüler işi TRT’de yayınlanan dizisi.

Şimdi en popüler işini devletin kanalında yapıp, milyonların kalbini kazanıp, para kazanıp, sonra yurtdışında böyle önemli bir ödül alıp, devletini, ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi bana doğru gelmiyor..

Ama yiğidi öldür, hakkını yeme... Göstermiş olduğu oyunculuk başarısından dolayı kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum...”

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tamer Karadağlı (@karadagli.tamerr)'in paylaştığı bir gönderi