Tanınmak hoşuna gidiyor

Tanınmak hoşuna gidiyor

12 yaşındaki dansçı Aidan Davis, reklam çekimleri için Türkiye'ye geldi.

İngiltere'de yayınlanan 'Britain's Got Talent' yarışmasıyla tüm dünyada üne kavuşan 12 yaşındaki dansçı Aidan Davis, Cheetos Sweetos ürün reklamları için Türkiye'ye geldi ve bütün yaşıtlarına dans etmelerini önerdi.

Dans videoları facebook ve YouTube gibi sitelerde milyonlarca kez izlenen minik dansçı Adian Davis, Cheetos'nun yeni ürününün reklam çekimi için Türkiye'ye geldi. İngiltere'deki 'Briritan's Got Talent' yarışmasında sergilediği dans şovuyla bir anda dünyanın dört bir yanından milyonlarca hayrana sahip olan Aidan Davis, dansa nasıl başladığını ve Türkiye ile yollarının nasıl kesiştiğini Günaydın'a anlattı.

Dans etmeye nasıl başladın?
İnternette dans görüntülerini izleyerek ve dans filmlerini seyrederek başladım. Kendi kendime gördüğüm hareketleri yapmaya, yeni figürler yaratmaya çalıştım. Ailemde başka profesyonel bir dansçı yok, ilk dansçı benim (gülüyor). 

Hepimiz seni 'Britain's Got Talent' yarışmasıyla tanıdık. Programa nasıl katıldın?
İnternetten başvurdum. Ailemin benim başvurumdan haberi bile yoktu, öğrendikleri zaman çok şaşırdılar. Bu derece dans edebildiğimi bilmiyorlardı.

HERKES BENİ TANIYOR
Henüz 12 yaşındasın ama gerçekten çok ünlü bir çocuksun, bu yaşta bu kadar ilgi görmek nasıl bir his?

Bu yaşta bu kadar ünlü olmak gerçekten çok güzel. Şöhretli olmak, hayatınızı tümüyle değiştiriyor. Gördüğüm ilgi gerçekten çok güzel. Programdan sonra, doğduğum yer olan Birmingham'a döndüğümde herkesin beni tanıdığını fark ettim. Bu şöhretten keyif alıyorum. Artık zamanımın çoğunu dansımı geliştirmek için harcıyorum.

Facebook sayfanda gördüm; Michael Jackson'ın hayranısın. Onun ölümü sana neler hissettirdi?
Michael Jackson öldüğü zaman programla birlikte turnedeydik. Ölümüne herkes çok şaşırmış ve üzülmüştü. Ben de çok üzüldüm. Michael Jackson bence dünyada dans eden herkese ilham vermiş biri. Ayrıca Justin Timberlake'i de çok seviyorum. Zaten kendisi de yetenek yarışmasından çıkmış biri, o çok iyi bir dansçı ve şarkıcı. Jabbawockees adlı bir dans grubu var, onları da çok seviyorum.

Günde kaç saat dans çalışıyorsun?
Her gün dans çalışmıyorum. Bunun yerine dayanıklılığımı ve esnekliğimi artıracak çalışmalara odaklanıyorum.

Formunu korumanın ve iyi dansın sırrı ne?
Sağlığıma çok dikkat ediyorum ayrıca trampolin ve dövüş sanatlarıyla ilgileniyorum ve bunlar iyi bir dansçı olmamda bana çok büyük katkı sağlıyor.
Ailen, sana nasıl destek oluyor?
Ailemle ilişkilerim çok iyi. Babam, beni istediğim her yere götürüyor. Annem de benimle her yere geliyor; müziğim ve kıyafetlerimle ilgileniyor. Abim en büyük hayranım (gülüyor).

SABIRLI OLMAK ŞART
Dans konusunda yeteneklerini sergilemek isteyen çocuklara ne önerirsin?
Dans etmek çok eğlenceli. Hatta bir nevi spor yapmak gibi. Beni zinde tutuyor ve pozitif bir enerji veriyor. Dans konusunda profesyonel olarak eğitim veren kuruluşlardan ders alabilirler. Bu işi iyi yapmak için sabırlı olmak ve düzenli çalışmak çok önemli. Hemen sonuç alamayabilirler ama zamanla istedikleri figürleri çok daha iyi yapacaklarından eminim. 

Daha önce reklam filminde rol almış mıydınız?
Hayır, bu ilk. Türkiye'de dansımı seven birçok insan olduğunu biliyorum. Reklam çekimleri çok eğlenceli geçti. Çok tatlı bir dans hazırladım. Bu dansa 'Sweetos Dance' dedik. Ben bu dansı yapıyorum ve karşımdaki Çikolata Adam da beni taklit etmeye çalışıyor. Eğlenceli bir dans atışması... Reklam yarın yayınlanmaya başlayacak.

TÜRKİYE'YE HAYRAN KALDIM TÜRKİYE'YE HAYRAN KALDIM
Türkiye'ye ilk kez mi geldin?

Evet. İstanbul'u gördüm. Ortaköy'e gittik, Boğaz'a hayran kaldım. Ayrıca Taksim de çok güzel bir yer. Ancak en güzeli, cana yakın insanlar diyebilirim. Umarım tekrar gelirim buraya. 

Türkiye'de hatırı sayılır bir hayran kitlen var. Bu kadar çok seni seven insanın olması nasıl bir duygu? Neler hissediyorsun?
İnsanların dansımı ve beni sevmeleri çok güzel bir duygu. Sonuçta dünyanın her yerinden mesajlar alıyorum. Herkes beni destekliyor. Bu yüzden, buradan Türkiye'deki ve dünyadaki tüm hayranlarıma teşekkür etmek istiyorum.