Tarık Akan ''Amerika'da tedavi ol'' önerisini reddetmiş

Tarık Akan ''Amerika'da tedavi ol'' önerisini reddetmiş

Kansere yenik düşen usta sanatçı Tarık Akan, arkadaşının ''ABD'de tedavi ol'' teklifini tek cümlelik bir yanıtla reddetmiş.

Yakışıklılığıyla çoğumuzun benzetmelerine, "Tarık Akan gibi adam" diye konu olan, genç kızların hayalindeki 'Damat Ferit'ten, intikam yeminiyle yollara düşen 'Seyit Ali'ye, dermansız hastalığa yakalanan Kahraman'ın ağabeyi 'Murat'tan, maden ocağında kömür karasına karışan emekçinin hakkını savunan devrimci 'Nurettin'e, birbirinden güzel 111 filme, unutulmaz karakterlere koca bir hayat verdi büyük sanatçı Tarık Akan...

'KOZALAK ZEKİ' TARIK AKAN'I ANLATTI

Efsane aktörün 'Ses' mecmuasıyla başlayan 45 yıllık sinema serüveni, 66 yaşında yakalandığı akciğer kanseriyle son buldu. Usta sanatçının "Öz kardeşim" dediği Rizeli Zeki İrfanoğlu, nam-ı diğer 'Kozalak Zeki', Habertürk gazetesine verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

tarik-akan-amerika-da-tedavi-ol-onerisine-8782818_207_m.jpg
"AMERİKA'YA GİT" ÖNERİSİNE ATATÜRK'LÜ YANIT

Tarık Akan'ın kimseye küskünlük yaşamadığını belirten İrfanoğlu, şu ifadelere yer verdi: "14 ay evvel hastalık başına geldiği zaman 'Maddi durumun iyi, Amerika'ya gitsene' dedim. Bana 'Atatürk gitmedi ki ben niye gideyim?' dedi ve buradaki doktorlarla kaldı. 'Bu hastalık bana niye geldi?' diye hiç sorgulamadı. Hastalığının tehlikeye girdiğini anladığı zaman, 'Sana bir şey diyeceğim Kozalak. Senin bunu öğrenmeye hakkın var artık' dedi. Ben ağlamaya başlayınca da: 'İşte sana bu yüzden söylemiyorum, hemen ağlıyorsun diye.' Ölmeden 23 gün önce de 'Ben çok güzel hayat yaşadım be Kozalak' dedi."

Habertürk