Türbede çekilen TikTok videosuna tepki yağıyor!

Güncelleme:

Adana'nın Çoban Dede Türbesi'nde saygısızlık yaptığı iddia edilen ve görüntüleri sosyal medyada paylaşılan kişi gözaltına alındı. Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Çukurova ilçesindeki Çoban Dede Türbesi'nde saygısızlık yaptığı ileri sürülen ve bu anların görüntüleri sosyal medyada paylaşılan H.Ş'yi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINDI

H.Ş. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "Dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, H.Ş'nin Mardin'in Midyat ilçesinde bir arkadaşının evinde kaldığını belirledi.

Midyat Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan H.Ş, işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya platformu olan TikTok'ta yayınlanan bir video, vatandaşların tepkisini çekmişti. Dini hassasiyetleri alaya alacak şekilde bir türbede video çekilmesine tepki gösteren vatandaşlar, kullanıcıdan şikayetçi olmuştu.

AÇIK KIYAFETLERLE GİRİP ELİNE KUR'AN ALMIŞTI

Adana'da çekildiği öne sürülen söz konusu görüntülerde, TikTok kullanıcısının açık kıyafetlerle türbeye girerek eline bir Kur'an aldığı görüldü. Daha sonra farklı mimikler yaparak arka planda çalan ilahiye eşlik eden kadın, türbeye yaslanarak öptü. Video, sosyal medya kullanıcılarının da büyük tepkisini çekti.

 

Etiketler tiktok fenomen türbe