Umut Oğuz alevler arasında kaldı !

Umut Oğuz alevler arasında kaldı !

Kertenkele dizisinin setindeki yangın sahnesinde alevler arasında kalan oyuncu Umut Oğuz yaralandı.

Kertenkele’nin setinde özel efekt uzmanlarının ve sanat grubunun hazırladığı sahne gerçek bir yangını aratmayacak nitelikteydi. İtfaiye, ambulans ve sağlık görevlilerinin hazır bulunduğu çekimlerde, tüm emniyet tedbirlerinin alınmasına rağmen gelen kazadan kaçılamadı.

Umut Oğuz sahne gereği metruk bir binaya girerek, patlamadan dolayı yaralanan başrol oyuncusu Timur Acar’a yardım etmeye çalışacaktı. Oldukça tehlikeli olan bu sahnenin çekimlerinde alev ve yoğun dumana maruz kalan Umut Oğuz, alev alev yanan kalasların kafasına düşmesiyle yaralanarak yere düştü.

DUALAR EDEREK ÇEKİMİ YÖNETTİM…

Yönetmen Cem Tabak ise; “Tüm ekibimle birlikte büyük tehlike atlattık. Çekim yaptığımız yer gerçekten yıkık ve virane bir evdi. Çekime başladığım andan itibaren dualar ederek çekimi yönettim. 80 kişilik olan ekibimin yarısından fazlasını da başlarına bir şey gelebilme endişesiyle dışarıda bıraktım. Korktuğum şey başımıza geldi. Daha doğrusu Umut’un başına geldi. Alevlerin etrafı sarmasıyla yanan ve çürüyen tahtalar Umut’un kafasına düştü. Gerçekten çok korktuk. Allah esirgedi,” diyerek düşüncelerini paylaştı.

ALEV ALEV YANAN KALASA KAFA ATAN İLK KİŞİYİM…

Yaşadığı olayı esprili bir gözle değerlendiren Umut Oğuz ise yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “İkinci sezon senaryomuz geldi. Geçen sezon final sahnesinde havaya uçan evden devam edeceğimizi görünce zor bir başlangıç olacağını anladım. Saatlerce süren hazırlıklar ve ekibin özverili çalışmalarıyla, bol ateşli bir sahne çekmeye koyulduk. Ben doğala en yakın oyunculuğu benimsemiş bir oyuncu olarak sahnelerin, zaman kısıtlamalarına rağmen doğal olması için çabalarım. Bunu benimle çalışanlar iyi bilir. Ama bu defa biraz abarttık sanırım. Görevli uzman arkadaşlardan, yanan kalası mümkün olduğunca yakınıma düşürmelerini istedim. Onlar da sağ olsunlar beni kırmadılar, tam kafamın üzerine indirdiler. Gelişine iyi bir kafa çıkartıp, sahalarda ender görülen muhteşem gollerden birini attım. Enfes bir sahne ve tecrübe oldu. Hayatımda ilk kez, hem de sahne içinde, yanan bir kalasa kafa atan ilk canlı oldum. Çok şükür, kafamda bir şişlik ve yanan saçlarımla atlattık. Tüm setlerdeki en büyük kaza bu olsun. Bu sezon tüm işlere dair duam budur.”