Ünlü gitarist hayatını kaybetti

Ünlü gitarist hayatını kaybetti

'Gitar virtiözü Türk' olarak bilinen sanatçı Asım Can Gündüz, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dün öğle saatlerinde Marmaris-İçmeler’deki evinde kalp krizi geçiren Asım Can Gündüz, ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gündüz, doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamadı. Acil Servis’te sinir krizi geçiren Tülay Gündüz, eşinin ölüm haberini aldığında yanına giderek, “Aşkım neden bıraktın” diyerek ağladı. Gündüz’ün iki yıl önce de kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan müdahale sonrası hayata döndürüldüğü öğrenildi. 

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki evinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede kalbine yenilen ünlü müzisyen 61 yaşındaki Asım Can Gündüz'ün ölüm haberini alan sanatçı dostları ve sevenleri Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne gelip, eşi Tülay Gündüz'e başsağlığı dileğinde bulundu. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner ve Marmaris Belediye Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt de Gündüz'e başsalığı dileyenler arasında yer aldı.

Beş yıldır Gündüz'le birlikte çalışan 23 yaşındaki Onurcan Polat, "Ölümü bizleri üzdü. O benim ağabeyimdi. Onun enerjisi ve yaşama bakış açısı benim de hayata tutunmamı sağladı. Bir karıncayı dahi incitmeyen, kimseyi ayırmadan yardım etmeye çalışan biriydi. Kendisinin vasiyeti üzerine İstanbul'da annesinin yanında toprağa verilerek, son yolculuğuna uğurlanacak" dedi.

Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, "Bizim için Asım Can Gündüz Marmarisli idi. Onu Marmarisli bir ağabey olarak gördük. Hatta düzenleyeceğimiz festival için kendisi ile kısa süre önce görüşmelerimiz oldu. Ailesiyle görüşerek Asım Can Gündüz isminin Marmaris'te yaşatılması için girişimlerimiz olacaktır. Usta bir sanatçıyı kaybettik hepimizin başısağolsun" diye konuştu.

Öte yandan Gündüz'ün cenazesinin vasiyeti üzerine annesinin mezarının yanında toprağa verilmek üzere Marmaris Belediyesi cenaze aracıyla İstanbul'a götürüleceği öğrenildi.

ASIM CAN GÜNDÜZ KİMDİR?
 
15 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul’da doğan ünlü sanatçı, uzun yıllar yaşadığıABD’den Türkiye’ye 1980 yılında geri dönüş yaptı. 1992 yılında çıkardığı “Anasının Gözü ve Cin Gibi” albümüyle popülerliği arttı. Çıkardığı albümündeki “Turkish Girls” isimli şarkı 1992 yılında BFBS Radio’da (İngiliz Radyosu) “ayın en iyi yabancı şarkısı” seçildi. İstanbul’da uzun yıllar radyo ve televizyon programları yapan sanatçı, Energy FM, Power FM, ve Kiss FM radyolarının kurucu üyelerindendir.1998 yılında Bir Sevgi Eseri ismini taşıyan cover parçalara Türkçe sözler yazarak bir albüm çıkartmıştır. 2001 yılında Türk medya ve müzik piyasasından soğumuş Marmaris'e taşındı. Yurt dışı ağırlıklı konser çalışmaları yanı sıra Marmaris içinde belirli mekânlarda popüler kültürde ve medyada fazlareklam ve dikkat çekmeden yabancı turistlere konserler vermeyi sürdürdü. 
 
Asım Can Gündüz’ün Marmaris Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsisi sonrası defnedileceği yer ailesi tarafından belirlenecek.
 

DHA

Etiketler asım can gündüz