Ünlü oyuncu sokaklara düştü !

Ünlü oyuncu sokaklara düştü !

Duvara Karşı filminde rol alan Birol Ünel, Almanya'da evsiz kaldı.

‘Duvara Karşı’ filminde ‘sarhoş, umutsuz bir adam’ karakterini canlandıran oyuncu Birol Ünel, Berlin’de evsiz kaldı. Alkol sorunu olan oyuncu, Alman Bild gazetesine ‘Hayatımı tekrar düzene sokmam lazım’ dedi

Almanya’da yayımlanan Bild gazetesi, Türk kökenli oyuncu Birol Ünel’in üç gündür başkentBerlin’de sokakta yattığını yazdı. Bild Gazetesi, “Duvara Karşı” filminde Ünel’in canlandırdığı ‘sarhoş, umutsuz adam’ karakterinin gerçeğe dönüştüğü yorumunu yaptı. 

Ünel Bild gazetesi muhabirine önce anahtarını kaybettiği için evine giremediği, ev arkadaşlarının da tatilde olması nedeniyle yatacak yer bulamadığını söyledi. Ancak Ünel’in daha sonra sarf ettiği sözler sonucunda, kirasını ödeyemediği için evsiz kaldığı ortaya çıktı. Alkol sorunu olduğu bilinen oyuncu, sokakta yatmasına ilişkin, “Bu bir zavallılık. Hayatımı yeniden organize etmem ve kendime yeni bir kulübe bulmam lazım” dedi. 
Ünel, rol aldığı bir İspanyol yapımı filmden alacağı bulunduğu ve bununla yaklaşık 600 euro olan kira masrafını karşılamak istediği söyledi. Alkol sorununa dair Bild gazetesine konuşan 53 yaşındaki oyuncu, “Artık alkolü biraz daha azalttım. Günde en fazla 4 ya da 5 bira içiyorum. Bir şekilde kendime geleceğim” dedi. 

birol-unel_1070.jpg
 
Alman Film ödülleri’nde ‘en iyi oyuncu’ seçilmişti
1961 yılında Mersin’de doğan Ünel, Almanya’ya göç eden bir Türk ailenin çocuğu. Almanya’nınbremen kentinde büyüyen Ünel, Hannover’de Tiyatro ve Müzik Yüksekokulu’nda eğitim aldı. 1987 yılında yayınlanan Yolcu (Der Passagier) isimli filmle oyunculuk kariyerine başlayan Ünel,Fatih Akın’ın çektiği ‘Temmuz’da’ (Im Juli) filminde adını duyurmaya başladı. Ünel, Duvara Karşı filminde ‘Cahit’ rolü ile oyunculuk kariyerinde zirve yaptı. Almanya’da yaşayan, umutsuz bir Türk olan ‘Cahit’ karekterini canlandıran Ünel, Türk kökenli oyuncu Sibel Kekilli ile başrolü paylaşmıştı. Ünel, filmdeki rolü nedeniyle Alman Film Ödülleri’nde ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülüne layık görülmüştü. 2009 yılında Fatih Akın’ın yönetmenliğini yaptığı Soul Kitchen (Aşka Ruhunu Kat) isimli filmde de başrolde rol almıştı.