Ünlü yıldızdan soykırım çıkışı !

Ünlü yıldızdan soykırım çıkışı !

ABD'li ünlü yıldız George Clooney, ''1915 yılında Ermenilere soykırım yapıldığını ve bunun tartışma götürmez bir gerçek" olduğunu söyledi.

ABD'li ünlü yıldız George Clooney de 1915 Olayları'yla ilgili tartışmalara katıldı. Güney Kaliforniya devlet radyosuna konuşan Clooney, "1915 yılında Ermenilere soykırım yapıldığını ve bunun tartışma götürmez bir gerçek" olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin bu konu hakkında konuşulmasını istemediğini söyleyen Clooney, "ABD'nin Türkiye'de üsleri olduğu için önceden bunu kabul eden politikacıların şimdi konu hakkında konuşmaktan kaçındığını" öne sürdü.

Clooney, çeşitli vesileler ile bir araya geldiği bazı ABD'li senatörlere "Ermeni Soykırımı hakkında konuşabilir miyiz" sorusunu yönelttiğini ve her zaman “Tabii ki hayır, Türkiye bizim terörizmle savaşta müttefikimiz” yanıtı aldığını sözlerine ekledi.

George Clooney, Ermeni diasporasının 2016'dan itibaren vereceği Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü'nün jürisinde de yer alıyor. Ödülün seçici kurul başkanlarından olan Clooney, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenecek ve 1 milyon dolar tutarındaki ödülün kazananın açıklanacağı törenin sunuculuğuna da üstlenecek.

George Clooney'nin eşi Amal Amuliddin Clooney, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır"  dediği için İsviçre tarafından açılan ve daha sonra AİHM'e taşınan davada, Ermenistan tarafını temsil etmişti.

15 Ekim'de davaya ilişkin nihai kararını açıklayan AİHM Büyük Daire, Doğu Perinçek'i haklı bulmuş ve "soykırım"ı inkârın cezalandırılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğunu teyit etmişti.