Yonca Evcimik ''Ayıp Şeyler''i savundu

Yonca Evcimik ''Ayıp Şeyler''i savundu
Güncelleme:

Yonca Evcimik'in 'Ayıp şeyler' adlı şarkısı tepki topladı. Cinsiyetçi sözleriyle eleştirilen Evcimik tepkilere, "Pişman değilim" diyerek yanıt verdi.

Şarkıcı Yonca Evcimik,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yeni şarkısı 'Ayıp Şeyler'i yayınladı. Evcimik'in şarkısı cinsiyetçi sözleriyle eleştirildi. Şiddeti yeniden ürettiği belirtilen şarkıya, çok sayıda isimden tepki geldi. 

Habertürk Yazarı Esin Övet'e konuşan Evcimik, "Böyle olacağını biliyordum ama bu kadar hızlı reaksiyon gösterileceğini bilmiyordun. İyi ki yapmışım Esin. Bak konuşulmayanlar konuşulmaya başladı. Ahlaksızlar, küçük kızlarla evlenenler, üçüncü kadınlar. Bunları konuşmadan olmaz. Konuşa konuşa çıkacağız bu sorunların altından. Hiç pişman değilim" dedi.

Evcimik, şarkısında “Sen kadınsın zekisin, ama bazen de gerçekten aşırı cinssin, bakma sevgilime be kadın çıkacak adın, mesaj atma kocama, gözünü dikme ocağıma, nasıl bozuldunuz böyle haydi söyle, açarsan mahremini içeri girer işte öyle” ifadelerini kullanıyor.

Yonca Evcimik ayrıca sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Şarkıyı anlamakta zorluk çekenlere...(troller hariç)

1- Şarkının tüm sözlerini alt alta yazıp, paragraflara ayırarak okuyunuz.

2- “Mahrem” kelimesinin tam anlamını öğrenmek için Google, TDK, Wikipedia vs gibi yerlere başvurabilirsiniz.. Çünkü belli ki size göre sadece tek anlamı var. ( Fikir-Zikir meselesi)

3- Baktınız yine olmuyor TV’lerdeki öğleden sonra yayınlanan kadın programlarını veya 'Sadakatsiz!i filan izleyin."

 

Esin Övet'in yazısının tamamı için...

Etiketler yonca evcimik