Yönetmen arkadaşı yardım eli uzattı

Yönetmen arkadaşı yardım eli uzattı

Önceki gün Berlin sokaklarında perişan halde objektiflere takılan aktör Birol Ünel'e Köln'de yaşayan yönetmen arkadaşı sahip çıktı.

Sibel Kekilli ile başrol paylaştığı Duvara Karşı filmiyle adını duyuran Ünel kendisini davet eden yönetmen arkadaşının evinde kalmak için Köln'e gitti.

Yönetmen arkadaşı tarafından tren istasyonunda karşılanan Ünel  “Başımı tekrar bir çatının altına sokacağım için memnunum” dedi.

Ünel, önce anahtarını kaybettiği için sokakta yattığını söylemiş, daha sonra maddi yetersizlik nedeniyle dışarıda kaldığı ortaya çıkmıştı. Alman Bild gazetesi, Ünel’in ‘Duvara Karşı’ filminde canlandırdığı ‘sarhoş, umutsuz adam Cahit’ karakterine atıfta bulunarak “Filmdeki rolü gerçek oldu” ifadesini kullanmıştı.

Dört ay önce kimliğini kaybettiği öğrenilen Ünel’in maddi olarak zor durumda olduğu belirtildi. 53 yaşındaki Ünel, yönetmen Fatih Akın tarafından çekilen Duvara Karşı, Aşka Ruhunu Kat (Soul Kitchen) ve Temmuz’da filmleriyle adını duyurmuştu. Alkol sorunu olduğu bilinen oyuncu, sokakta yatmasına ilişkin, “Bu bir zavallılık. Hayatımı yeniden organize etmem ve kendime yeni bir kulübe bulmam lazım” demişti.

BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Alman Bild gazetesinin haberine göre; Berlin'in "Küçük İstanbul" diye adlandırılan Kreuzberg semtinde görüntülenen 53 yaşındaki ünlü oyuncu Birol Ünel’in sokaklarda yaşadığı iddia edildi.

Alkol sorunu olduğu bilinen Ünel, konuyla ilgili gazeteye yaptığı açıklamada, “Artık alkolü biraz daha azalttım. Günde en fazla 4-5 bira içiyorum” dedi.

ROLÜ GERÇEK OLDU

Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminde başrolü Sibel Kekilli ile paylaşan Ünel, bu yapımda alkol sorunu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede tanıştığı Türk kızla yaptığı evliliği ve bu süreçte yaşadıklarını konu alıyordu.

Duvara Karşı filminin ardından Birol Ünel ve Sibel Kekilli Almanya ve Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.