''Erdoğan kutuplaşmanın simgesidir''

''Erdoğan kutuplaşmanın simgesidir''

Taha Akyol’dan bomba sözler: ‘Erdoğan medyanın işleyişini anlayamadı; kendisi kutuplaşmanın simgesidir’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medyanın işleyişini anlayamadığını söyledi. Akyol, “Medyanın, gazeteciliğin kendi dinamikleri, kendi değerleri mesleki hiyerarşisinin olduğunu anlayamadı. Hep benim lehime mi yoksa aleyhime mi diye siyasi bir yaklaşımla baktı medyaya” dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Marketing Türkiye dergisine Türkiye’de medyanın durumu, güncel gelişmeler ve hükümetin Ortadoğu politikalarına ilişkin röportaj verdi.

Medyadaki kutuplaşmanın AKP’ye sağlam ama genişleme imkanı olmayan bir taban oluşturduğunu kaydeden Akyol, kutuplaşmanın hiçbir zaman olumlu sonuç doğurmayacağını söyledi.

Akyol, birçok AKP’linin kuruluş ilkelerinden uzaklaşıldığını ve o ilkelere geri dönülmesi gerektiğini düşündüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun farkında olup olmadığını bilmediğini söyleyen Akyol, “Kuruluş tüzüğünde anlatılan partiyle bugün iktidarda olan parti aynı değil” dedi.

Türkiye’de medyanın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Akyol, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de medyanın işleyişini anlayamadığını vurguladı.