''Yaşar Kemal'in ağzına tıkamalıydık''

''Yaşar Kemal'in ağzına tıkamalıydık''

Yeni Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu, Yaşar Kemal'in ölümü ile ilgili şoke eden açıklamalarda bulundu.

Yeni Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Yaşar Kemal'in ölümünün ardından "Allah rahmet eylesin diyeceğim bir ipucu bulamadım" tweet'ini atan Prof. Ahmet Akgündüz'ü savundu. Karahasanoğlu, PKK'liler için "gerilla" ifadesini kullanan Yaşar Kemal'in bu sözlerini "ağzına tıkamadıkları" için de kendisini suçladı.

Charlie Hebdo katliamından sonra, "siz Charlie olursanız birileri de Kuaşi kardeşler olur" diyen Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Yaşar Kemal'in ardından Twitter'da, “Yaşar Kemal öldü; Ancak hayatına ait ayrıntılar içinde henüz ‘Allah rahmet etsin’diyeceğim bir ipucu bulamadım” yazan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz'ü savundu.

Akgündüz hakkında hakarete varan yorumlarda bulunulduğunu iddia eden Karahasanoğlu, "Sizin övmenize bir şey diyen var mı? Yok. Ama bir müsaade edin de, birileri de kendi fikrini söylesin" diyerek, oldukça "nadide" fikirlerini paylaştı.

Yaşar Kemal'in PKK'liler için "terörist" yerine "gerilla" dediğini, kendisini sanatçı olarak takdim eden bir kişinin böyle bir şey söyleyemeyeceğini iddia eden Karahasanoğlu, daha sonrasında da ipin ucunu kaçırarak, "Biz Yaşar Kemal bu lafı ettiğinde, o sözü onun ağzına tıkayamadıysak" ifadeleriyle kendisini suçladı. Karahasanoğlu, yazısını, "Kimse bizden riyakarlık beklemesin... Teröriste “gerilla” diyenlere, biz eyvallah edemeyiz.. İyilik şahitliği, yapamayız" diyerek sonlandırdı.