44. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

44. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu
Güncelleme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2020 Sedat Simavi Ödülleri’ni kazanan gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanları açıklandı. Bu yıl Gazetecilik Ödülü Hazal Ocak'ın oldu.

 11 Aralık 1953’de vefat eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl değer görülen gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanları belli oldu. Ödül Töreni’nin tarihi ve yeri daha sonra paylaşılacak.

2020 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen isimler ve eserleri şöyle:

GAZETECİLİK ÖDÜLÜ

Hazal Ocak / Cumhuriyet Gazetesi’nde 20 Ocak 2020 ve 14 Temmuz 2020 tarihlerinde yayımlanan “Damat İşi Biliyor” ve “İşte Burası Önemli!” başlıklı haberleri nedeniyle ödül aldı.

 Seçici Kurul ayrıca, Ercan Arslan’ı milliyet.com.tr haber sitesinde 22 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanan “Son Dakika! Bu Fotoğrafları Daha Önce Görmediniz! “Corona Virüsten Önce ve Sonra İstanbul…” haber fotoğrafları nedeniyle övgüye değer buldu.

RADYO ÖDÜLÜ

Çiğdem Işık – Sevilay Tunalı / TRT Radyo 1’de 12 ve 19 Şubat 2020 tarihlerinde yayınlanan (7. ve 8. bölümler) “Musıkî Sarrafları” adlı ortak radyo programı nedeniyle ödül verildi.

TELEVİZYON ÖDÜLÜ

Haber: Beril Ötkan ve Berkcan Tuğu / FOX TV’de 4 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan “Evde Ekmek Yok” adlı ortak haber programı
nedeniyle ödül aldı.

Belgesel: Erman Yüksel - Ömer Kablan / TRT Televizyonu World Kanalı’nda 27 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan “Diplomat Katilleri” adlı ortak belgesel programı nedeniyle ödüle değer görüldü.

KARİKATÜR ÖDÜLÜ

Seçici Kurul, yarışmaya başvuran eserler içeresinde bu yıl editoryal karikatür dalında ödüle değer eser olmadığına karar verdi.

EDEBİYAT ÖDÜLÜ

Beşir Ayvazoğlu / 'Fikret' adlı biyografi çalışması nedeniyle ödüle değer görüldü.

SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLÜ

Doç. Dr. Yahya Araz / 'Osmanlı İstanbul’unda Çocuk Emeği: Ev İçi Hizmetlerde İstihdam Edilen Çocuklar (1750-1920)' adlı eseri nedeniyle ödüllendirildi.

Seçici Kurul Ayrıca, Araş. Gör. Dr. Sedef Erkmen'i “Türkye’de Kürtaj: AKP ve Biyopolitika” adlı eseri nedeniyle övgüye değer gördü.

FEN BİLİMLERİ ÖDÜLÜ

Seçici Kurul, yarışmaya başvuran eserler içeresinde bu yıl yönetmelik şartlarına uygun ödüle değer bir araştırma eseri olmadığına karar verdi.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÖDÜLÜ

Doç Dr. Savaş Taşoğlu / “Orak Hücre Anemi Tanısı İçin Yenilikçi, Ucuz Maliyetli ve Taşınabilir Cihaz Geliştirilmesi” başlıklı çalışması nedeniyle ödül aldı.

SPOR ÖDÜLÜ

A Milli Kadın Voleybol Takımı “CEV Kadınlar Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri birincisi” olması nedeniyle ödüllendirildi.

Seçici Kurul ayrıca, Fatma Demir’i “Atlet - (Kadınlarda 1.13.48’lik derece ile) Balkan Yarı Maratonu Şampiyonu” olması nedeniyle övgüye değer gördü.